Newsec vil skape forum for ESG i drift og forvaltning

Newsec ønsker å skape et forum for drøfting og idédeling om hva ESG konkret innebærer for drift og forvaltningen av eiendom.
INITIATIVTAKERNE: Forvaltningsdirektør Kim Andre Syvertsen og avdelingsleder for energirådgivning, Anja Myreng Skaran, i Newsec. | Foto: Newsec
INITIATIVTAKERNE: Forvaltningsdirektør Kim Andre Syvertsen og avdelingsleder for energirådgivning, Anja Myreng Skaran, i Newsec. | Foto: Newsec

Newsec inviterer nøkkelpersoner med ansvar for ESG- og rapporteringsansvar i eiendom- og forvaltningsselskaper

Det er forvaltningsdirektør Kim Andre Syvertsen i Newsec og avdelingsleder for energirådgivning i samme selskap, Anja Myreng Skaran, som står bak initiativet til å skape et eget forum for ESG i forvaltning.

Syvertsen forteller at selskapet de siste månedene har vært i kontakt med flere aktører som har ønsket et felles møtested der erfaringer knyttet til den praktiske implementeringen og målingen av ESG-tiltak kan diskuteres.

– Det er jo ganske mange forskjellige initiativer på ESG-området. Hvorfor trenger vi dette forumet?

– Det er allerede stort fokus på rapportering, Breeam og taksonomi, men selve miljørapporteringen har ingen direkte effekt på eiendommens klimaavtrykk. Vi ønsker å lage et forum der man i tillegg har fokus på hva man operasjonelt kan gjøre av tiltak for å eksempelvis redusere energiforbruket eller forbedre sorteringsgraden på avfall, sier Syvertsen til EiendomsWatch.

Ifølge Syvertsen ønsker de to initiativtakerne ikke at forumet skal bli til et seminar med presentasjoner. Det er samtalen mellom deltagerne som er det viktige.

– Vi ønsker å få til et forum med diskusjon rundt bordet. Et forum der deltagerne har lav terskel for dele erfaringer om hva som har funger og hva som ikke har fungert.

– Det å være god på ESG i praksis kan jo raskt bli et konkurransefortrinn i bransjen. Tror du deltagerne i forumet vil være villig til å dele sine viktigste erfaringer med konkurrentene?

– Jeg opplever at bransjen er åpen om dette, og at det er et ønske der om å dele erfaringer. Vi opplever ikke at det er noen aktører som er veldig hemmelighetsfulle på de tiltakene og løsningene de har. Tvert imot.

Oslo Pensjonsforsikring, Braathen Eiendom, Eiendomsspar og Norwegian Property er blant selskapene som så langt har meldt seg på forumet, men Syvertsen sier det fortsatt er plass til flere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også