Bystyret i Oslo sa ja til å bygge Campus Ullevål: «Mer enn et ordinært kontorbygg»

Nybygget som skal reises i Sognsveien 72 blir et senter for forskning og innovasjon innenfor klima, energi, miljø og geofag, med plass til 1500 arbeidsplasser.
Campus Ullevål vil være ett av de første utviklingsprosjektene i Oslo Science City.
«Det blir mer enn et ordinært kontorbygg», skriver Norges Geotekniske Institutt (NGI) i en pressemelding.
– Campus Ullevål vil bli et kraftsenter for innovasjon, en arena for samarbeid og deling, og et svært viktig bidrag til innovasjonsdistriktet Oslo Science City, sier administrerende direktør Lars Andresen i NGI.
Han sier det for NGIs virksomhet var avgjørende å få nye og større lokaler for at de skal kunne utføre samfunnsoppdraget sitt.
– Nå får vi lokaler som er store nok og fleksible nok til å sikre en framtidsrettet drift og som muliggjør samarbeid med andre fagmiljøer, sier Andresen.
Med Campus Ullevål blir dagens parkeringsplass og bygg erstattet med torg, møteplasser og et Campusbygg på om lag 38.000 kvadratmeter i bruksareal – nesten én tredel vil være under terreng.
Bygget vil få tre høyder. Det høyeste bygget vil bli 41,8 meter, de andre vesentlig lavere. Bygget får ifølge NGI sterke bærekraftige kvaliteter i form av arkitektur, bygulvsutforming og valg og bruk av materialer.
– I stedet for dagens store parkeringsplass flytter vi bilene under bakken. Vi skaper et offentlig tilgjengelig bygulv i form at av et frodig grønt torg, med småbutikker og mulighet for lek og læring. Det vil gi bydelen Ullevål et løft, sier administrerende direktør i Campus Ullevål, Siri Steinbakk, i meldingen.
Rivningen av dagens NGI-bygg vil starte til sommeren, og det er antatt at Campus Ullevål vil stå ferdig om cirka tre år.