EiendomsWatch

Herman Følling Ness: – Nå er det mange forskjellige syn, noe som i seg selv skaper muligheter

Etter et rekordsterkt transaksjonsmarked gjennom 2021, som fortsatte litt inn i 2022, venter Malling & Co et mer normalisert marked. Noen kjøpere vil trolig slite mer i et marked med stigende renter, enkelte vil se gode alternativer utenfor næringseiendom og investorene som er på kjøper’n vil jakte posisjonering i core pluss.

YIELDFESTEN ER OVER: Senioranalytiker Herman Følling Ness i Malling & Co ser en dreiing fra yieldeiendom til value-add. Og tror det er definitivt stopp for å bare «være med på turen» | Foto: Malling

– Når vi snakker med investorer og ser investoroppførselen er det i det brede en interessert investorgruppering, noe som også kommer til uttrykk i investorundersøkelsen. Det er fortsatt to tredeler som oppgir at de ønsker å være nettokjøper av næringseiendom fremover. Selv om vi har tatt ned rekordvolumet, er 100-120 milliarder kroner fortsatt et godt likvid marked med stor interesse og mulighet til å både kjøpe og selge, sier senioranalytiker i Malling, Herman Følling Ness, til EiendomsWatch.

Han ser derimot en dreiing mot value-add, og mindre yieldeiendom. Yieldfesten er over. Men Følling Ness tror ikke markedet vil stoppe opp.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch