EiendomsWatch

Proptech: ClevAir semifinalist i europeisk kåring

ClevAir, med kunder som Posten Norge, Selvaag og CBRE, er valgt ut som semifinalist i PropTech Startup & Scalup Europe Awards 2022.

GLAD TOPPSJEF: Bjørn Gabrielsen leder ClevAir, som nå er semifinalist i europeisk kåring innen proptech | Foto: ClevAir

– Vi har fått mange anerkjennelser, men det er like gledelig hver gang fordi både teknologien vår og miljøutfordringer knyttet til bygninger får mer fokus, sier Bjørn Gabrielsen, administrerende direktør i ClevAir, i en pressmelding.

PropTech Startup & Scalup Europe Awards 2022 er en del av StartUp Europe og en prisutdeling som finansieres av ulike EU-organer, blant annet EU-kommisjonen og Finnova.

ClevAir er valgt ut som semifinalist av juryen bestående av over 70 proptech-eksperter fra hele Europa.

Semifinalistene skal gi en presentasjon overfor juryen og representanter fra EU-kommisjonen i Brussel 27. og 28. juni. Finalen gjennomføres i Brussel i september og det skal kåres vinnere i fem kategorier.

ClevAir har utviklet en SaaS-basert løsning som benytter IoT, AI og maskinlæring for energioptimalisering av HVAC (Heating, ventilation and AC) i næringsbygg.

I praksis reguleres HVAC-systemer optimalt basert på værvarsling og sanntidsdata fra bygget, noe som forbedrer inneklimaet, reduserer energiforbruket og forlenger levetiden på infrastruktur.

Teknologien brukes ifølge selskapet av kunder som Posten Norge, Selvaag, CBRE og GNP Areal.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch