Siste del av veterinærtomta på Adamstuen solgt for 1,36 milliarder

I fjor solgte Statsbygg tre fjerdedeler av den tidligere veterinæreiendommen på Adamstuen til Oslo kommune. Nå er den siste delen solgt til Linstow.
SOLGT: De 15 siste målene av den tidligere veterinæreiendommen på Adamstuen er nå solgt. | Foto: Statsbygg
SOLGT: De 15 siste målene av den tidligere veterinæreiendommen på Adamstuen er nå solgt. | Foto: Statsbygg

– Når staten ikke lenger har behov for en eiendom er det bedre at andre utvikler den til det beste for fellesskapet. De to salgene til Oslo kommune og Linstow AS har til sammen gitt staten over 2,7 mrd. kroner i inntekter. Det er penger vi kan bruke på andre gode formål, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik i en pressemelding fra Statsbygg.

Mandag ble det kjent at det er Linstow som har kjøpt det resterende arealet av den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen, en eiendom på i overkant av 15 mål og med en bygningsmasse på litt over 30.000 kvadratmeter. Hele det fraflyttede området på Adamstuen utgjør cirka 65 mål tomt og 59.000 kvadratmeter bygningsmasse. 50 mål av eiendommen ble solgt til Oslo kommune i 2021.

Linstow må betale 1,36 milliarder for eiendommen som er selskapets største kjøp på lang tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SIGNERTE AVTALE: Konsernsjef Per Mortensen i Linstow (til venstre) og Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen | Foto: Statsbygg
SIGNERTE AVTALE: Konsernsjef Per Mortensen i Linstow (til venstre) og Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen | Foto: Statsbygg
– Vi har gjennomført to gode salgsprosesser. Vi er svært fornøyde med resultatet og med at det nå blir en god etterbruk av eiendommen. I siste runde var det stor interesse. Det ble gjennomført et høyt antall visninger med 14 budrunder der siste budrunde var lukket, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Vil skape et attraktivt nærmiljø

Planene for eiendommen er ikke endelig fastlagt, men konsernsjef Per Mortensen i Linstow, sier selskapet vil fokusere på å skape et åpent og tilgjengelig sted av verdi for nærområdet og byens befolkning. Spennende serveringssteder, dagligvarebutikk, kunst- og kulturarena, treningsfasiliteter og aktiviteter for familien, er noe av det han ser for seg

– Det er ingen hemmelighet at dette området mangler gode møteplasser og spennende tilbud for et bredt publikum, så det vil naturligvis få stor oppmerksomhet i utviklingsarbeidet. I tillegg vil vi bringe helsefremmende elementer, så vel som bærekraftige løsninger inn i stedsutviklingen. Vi er opptatt av å skape attraktive steder der folk trives med å bo, arbeide og møtes, og det samme vil være tilfelle på Adamstuen, sier Mortensen i en pressemelding fra Linstow.

Linstow har sikret seg eiendommen som er markert med stiplet linje | Foto: Statsbygg
Linstow har sikret seg eiendommen som er markert med stiplet linje | Foto: Statsbygg

Han beskriver kjøpet av veterinærtomten som en sjelden mulighet til å skape noe nytt og spennende sentralt i Oslo, samtidig som det kan tilføres etterspurte kvaliteter til et allerede eksisterende nærmiljø.

Videre vil det være viktig for Linstow å søke gode medvirkningsprosesser underveis, et godt samarbeid med naboene, og ikke minst med Oslo kommune som er eier av naboeiendommen.

Mange år med plan- og reguleringsprosesser i vente

– Planleggings- og reguleringsarbeidet for eiendommen vil pågå over en lengre periode, og det vil ta flere år før området er ferdig utviklet. Derfor ser vi det som helt essensielt at vi allerede nå starter et transformasjonsarbeid som raskest mulig fører til at området kan tas i bruk, frem til endt regulering.

I dette arbeidet vil Linstow spesielt legge til rette for aktører som kan aktivisere området gjennom publikumsrettede aktiviteter som blant annet handel, servering, kunst og kultur.

– Vi ønsker innspill fra lokalbefolkningen, så om noen går og grubler på en god idé eller har en eksisterende virksomhet som trenger et inspirerende og utviklende miljø, oppfordrer vi til å ta kontakt, sier Mortensen.

Overtakelse er 30. november 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo