Ringnes-prosjekt sikrer 450 millioner i finansiering

Eiendomsspar har signert et nytt lån på 450 millioner kroner med Den nordiske investeringsbank (NIB) for byggingen av kontorbygget Veksthuset. Lånet har sju års løpetid.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Låneavtalen er NIBs andre med Eiendomsspar i forbindelse med rehabiliteringen av Urtekvartalet på Grønland, som tillegg til nybygget Veksthuset består av de to rehabiliterte byggene Fabrikken og Drivhuset. Det første lånet på 410 millioner kroner ble signert i mars. Begge lånene er berettiget til finansiering med NIB Environmental Bond-proveny.

– Vi er glade for det videre samarbeidet med Eiendomsspar AS i utviklingen av Grønland-området i Oslo sentrum. Vi forventer at det å tilby moderne og bærekraftige arbeidsplasser og studieplasser sentralt vil bidra til produktivitet og innovasjon, sier president og administrerende direktør hos NIB, André Küüsvek, i en pressemelding fra NIB.

– Eiendomsspar er svært fornøyd med å styrke samarbeidet med NIB for Urtekvartalet-prosjektet. Det nye norske hovedkontoret til Sweco vil bli et landemerke både med hensyn til designuttrykk og som grønt bygg. Bygget vil trekke flere hundre nye høyt utdannende arbeidere, noe som vil være et meget positivt bidrag i utvikling av området, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo