EiendomsWatch

Ringnes-prosjekt sikrer 450 millioner i finansiering

Eiendomsspar har signert et nytt lån på 450 millioner kroner med Den nordiske investeringsbank (NIB) for byggingen av kontorbygget Veksthuset. Lånet har sju års løpetid.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Låneavtalen er NIBs andre med Eiendomsspar i forbindelse med rehabiliteringen av Urtekvartalet på Grønland, som tillegg til nybygget Veksthuset består av de to rehabiliterte byggene Fabrikken og Drivhuset. Det første lånet på 410 millioner kroner ble signert i mars. Begge lånene er berettiget til finansiering med NIB Environmental Bond-proveny.

– Vi er glade for det videre samarbeidet med Eiendomsspar AS i utviklingen av Grønland-området i Oslo sentrum. Vi forventer at det å tilby moderne og bærekraftige arbeidsplasser og studieplasser sentralt vil bidra til produktivitet og innovasjon, sier president og administrerende direktør hos NIB, André Küüsvek, i en pressemelding fra NIB.

– Eiendomsspar er svært fornøyd med å styrke samarbeidet med NIB for Urtekvartalet-prosjektet. Det nye norske hovedkontoret til Sweco vil bli et landemerke både med hensyn til designuttrykk og som grønt bygg. Bygget vil trekke flere hundre nye høyt utdannende arbeidere, noe som vil være et meget positivt bidrag i utvikling av området, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch