EiendomsWatch

Prospective kjøper portefølje av kombinasjonsbygg fra Stangeland og IKM Gruppen

Prospective AS kjøper fire kombinasjonsbygg i Stavanger fra Stangeland og IKM Eiendom AS. Porteføljen er lokalisert på strategisk viktige beliggenheter for leietaker IKM Gruppen i Sola og Tananger.

FIRE EIENDOMMER: Tre av eiendommene ligger på Sola, og en i Tananger. | Foto: Pangea

– Dette er en langsiktig investering for oss og i tråd med vår strategi. Vi ser frem til å videreføre eierskapet av en solid portefølje og ikke minst et godt og langsiktig samarbeid med leietaker; IKM Gruppen og deres datterselskaper, sier daglig leder i Prospective, Øyvind Gjertsen, i en pressemelding fra partene.

Transaksjonen omfatter fire eiendommer. Tre ligger på Sola med adressene Ljosheimveien 12, 14, 16. I tillegg er også Bygg 53 i Tananger med i porteføljen.

Frem til transaksjonen var eiendommene eid 2/3 av Stangeland og 1/3 av IKM Eiendom.

IKM med datterselskap er leietaker med 11 års gjenværende løpetid på leiekontraktene.

– Vi er svært fornøyde med å få inn en profesjonell og langsiktig kjøper med betydelig eiendomskompetanse. For oss i IKM Gruppen er disse byggene strategisk viktige for den daglige driften og vår evne til å lykkes i en bransje med store krav fra våre kunder. Følgelig er vi glade for at det er Prospective som erverver byggene og vi ser frem til et godt samarbeid med dem i årene som kommer, sier Ståle Kyllingstad, eier, daglig leder og gründer av IKM Gruppen.

Totalt har porteføljen brutto utleieareal (BTA) på cirka 16.000 kvadratmeter kontor, lagerbygg og laboratorium. Det samlede tomtearealet som inngår i transaksjonen er cirka 36.000 kvadratmeter.

SR-Bank Markets har vært selgernes rådgiver i salgsprosessen og Pangea Project Finance har vært tilrettelegger av transaksjonen på vegne av Prospective. Schjødt har vært selgernes juridiske rådgiver og Advokatfirmaet Tenden har vært kjøpers juridiske rådgiver.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch