Prospective kjøper portefølje av kombinasjonsbygg fra Stangeland og IKM Gruppen

Prospective AS kjøper fire kombinasjonsbygg i Stavanger fra Stangeland og IKM Eiendom AS. Porteføljen er lokalisert på strategisk viktige beliggenheter for leietaker IKM Gruppen i Sola og Tananger.
FIRE EIENDOMMER: Tre av eiendommene ligger på Sola, og en i Tananger. | Foto: Pangea
FIRE EIENDOMMER: Tre av eiendommene ligger på Sola, og en i Tananger. | Foto: Pangea

– Dette er en langsiktig investering for oss og i tråd med vår strategi. Vi ser frem til å videreføre eierskapet av en solid portefølje og ikke minst et godt og langsiktig samarbeid med leietaker; IKM Gruppen og deres datterselskaper, sier daglig leder i Prospective, Øyvind Gjertsen, i en pressemelding fra partene.

Transaksjonen omfatter fire eiendommer. Tre ligger på Sola med adressene Ljosheimveien 12, 14, 16. I tillegg er også Bygg 53 i Tananger med i porteføljen.

Frem til transaksjonen var eiendommene eid 2/3 av Stangeland og 1/3 av IKM Eiendom.

IKM med datterselskap er leietaker med 11 års gjenværende løpetid på leiekontraktene.

– Vi er svært fornøyde med å få inn en profesjonell og langsiktig kjøper med betydelig eiendomskompetanse. For oss i IKM Gruppen er disse byggene strategisk viktige for den daglige driften og vår evne til å lykkes i en bransje med store krav fra våre kunder. Følgelig er vi glade for at det er Prospective som erverver byggene og vi ser frem til et godt samarbeid med dem i årene som kommer, sier Ståle Kyllingstad, eier, daglig leder og gründer av IKM Gruppen.

Totalt har porteføljen brutto utleieareal (BTA) på cirka 16.000 kvadratmeter kontor, lagerbygg og laboratorium. Det samlede tomtearealet som inngår i transaksjonen er cirka 36.000 kvadratmeter.

SR-Bank Markets har vært selgernes rådgiver i salgsprosessen og Pangea Project Finance har vært tilrettelegger av transaksjonen på vegne av Prospective. Schjødt har vært selgernes juridiske rådgiver og Advokatfirmaet Tenden har vært kjøpers juridiske rådgiver.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo