EiendomsWatch

DNB-fond selger Vika-eiendom

Et Arctic Securities-syndikat har kjøpt Kronprinsens gate 9 i Vika, Oslo, av DNB Scandinavian Property Fund.

SELGER I VIKA: – Etterspørselen etter gode eiendommer med utviklingspotensial er høy for tiden. Derfor besluttet vi å markedseksponere eiendommen bredt og selge om vi oppnådde en pris vi vurderte som attraktiv, sier adm. direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom. | Foto: DNB

Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i selskapet Kronprinsens gate 9 AS og overtagelse er avtalt til 1. juli. Dette fremkommer av en pressemelding fra DNB.

Kontoreiendommen er rundt 7000 kvadratmeter, og har god beliggenhet i et veletablert og attraktivt kontorområde i Vika, om lag 300 meter fra Nationaltheatret.

Eiendommen som er fullt utleid til en offentlig leietaker har også muligheter for utvikling når leiekontrakten utløper.

DNB Scandinavian Property Fund har eid eiendommen siden 2008, og det er DNB Næringseiendom som har forvaltet eiendommen.

– Vi har kontinuerlig fokus på porteføljeutvikling og på å levere god langsiktig avkastning med lav risiko. Som ledd i arbeidet med eiendomsstrategi for Kronprinsens gate 9 har vi gjennomført mulighetsstudie som viser at eiendommen har et betydelig potensial for videreutvikling når leiekontrakten utløper om en del år, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Boge viser til at DNB Næringseiendom ser en høy etterspørsel etter gode eiendommer med utviklingspotensial, og derfor besluttet å markedseksponere eiendommen bredt og selge om dersom det kom bud som ble vurdert som en attraktiv pris.

– Fremover vil vi jobbe med nye investeringsmuligheter for å reinvestere kapitalen fra dette salget, sier Boge.

Malling & Co har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Schjødt har vært juridisk rådgiver for selger, og Arntzen de Besche bistå kjøper med juridiske råd.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch