EiendomsWatch

Linstow kjøper Innovasjon Norges gamle hovedkontor i Akersgata

Eiendomsselskapet planlegger sammenkobling med naboeiendommen for utvikling av et totalrehabilitert kontorprosjekt på over 16.000 kvadratmeter for utleie.

Foto: Linstow

– En fantastisk mulighet for å skape et moderne og bærekraftig kontorbygg med stort volum midt i Oslo sentrum, sier konsernsjef i Linstow, Per Mortensen, i en pressemelding.

Linstow er allerede eier av naboeiendommen, Tollbugata 32, og ser at en sammenkobling med den nyinnkjøpte eiendommen i Akersgata 13-15 betyr spennende muligheter for å etablere helt nye løsninger.

Mortensen forteller at selskapet er i en tidlig fase av planleggingen enda, men at de blant annet ønsker gi byggene en mer åpen fasade mot Akersgata, Tollbugata og Nedre Vollgate.

– Vi ønsker også å etablere en førsteetasje med et innhold som våre fremtidige kontorleietakere og Oslo-publikummet for øvrig vil verdsette. På den måten kan vi bidra til den allerede svært positive utviklingen som er i området., sier Mortensen.

Foto: Linstow
Foto: Linstow
Konsernsjefen mener byggene i dag fremstår som noe lukket og utidsmessig for mange, men er overbevist om at nye moderne og bærekraftige løsninger, ny planløsning og fornyet fasade vil gjøre dette vil bli et attraktivt kontorprosjekt i markedet.

Selger er Innovasjon Norge. Statsbygg har vært selgers rådgiver i forbindelse med salgsprosessen, og Malling & Co Corporate Real Estate har vært megler for transaksjonen.

Overtakelse av eiendommen er avtalt til april 2023. Kontorbygget skal etter planen stå ferdig rehabilitert i 2025/26.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch