Venter transaksjonsvolum på 110-130 milliarder kroner i år

Tross økende renter, økt inflasjon og resesjonsfrykt er det fortsatt bra trøkk i transaksjonsmarkedet. Men investorene har blitt mer selektive.
SER INGEN BRÅSTOPP: Analyseteamet i DNB Næringsmegling. Fra venstre: Thomas Ramcilovic, Magnus Haavikbotn Jacobsen og Anders Steinsland Haugan tror omsetningen vil være bra også i 2021.
SER INGEN BRÅSTOPP: Analyseteamet i DNB Næringsmegling. Fra venstre: Thomas Ramcilovic, Magnus Haavikbotn Jacobsen og Anders Steinsland Haugan tror omsetningen vil være bra også i 2021.

DNB Næringsmegling opplyser i en markedsrapport at de hittil i år har registrert 180 transaksjoner for 56 milliarder kroner. Transaksjonsvolum siste 12 måneder er på nær 140 milliarder. Dette er bak rekordåret 2021, men per første halvår ligger volumet på nivå med de andre seneste årene.

«Vår forventning er at vi tross en nedgang sammenlignet med i fjor, vil ende i intervallet 110-130 milliarder kroner», skriver DNB Næringsmegling i rapporten.

Dersom de treffer med estimatet vil det i så tilfelle være et av de mest aktive årene i historien.

Mer selektivt marked

«Vi ser fortsatt meget god interesse for de mest attraktive eiendommene på tvers av segmentene. Usikkerheten oppleves derimot større enn i senere år, og det er knyttet stor spenning til hvordan de kommende månedene vil utarte seg», sier analytikerne.

De venter å se økt avstand mellom kjøper og selgers forventninger i en periode, noe som igjen kan gi noe lavere aktivitet.

Usikre tider medfører også historisk sett redusert risikoappetitt, og det ser analyseteamet allerede tendenser til.

Analytikerne bemerker at aktivitetsnivået er høyt i flere byer utenfor Oslo, og trekker frem Drammen og Stavanger som hittil i år har en omsetning på hhv. 5,5 og 6,4 milliarder.

Høyeste aktivitetsnivå innen handel siden 2015

Mest aktivitet er det innen kontor samt lager-, logistikk og industrieiendom. Men analyseteamet bemerker at de også har registrert det høyeste nivået siden 2015 innen handel.

«Segmentet har ikke hatt den samme yieldnedgangen som eksempelvis lager og kontor, og vi har registrert flere kjøp av kjøpesentre utenfor Oslo. Auroras siste kjøp av Gulskogen kjøpesenter, Buskerud Storsenter og Maxi Hamar er blant de største omsetningene i år», sier analytikerne.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo