Norwegian Property-sjefen: – Kvartalet ble meget hektisk for oss

Administrerende direktør Bent Oustad i Norwegian Property rapporterer om rekord i utleie av arealer i andre kvartal. – NPRO er svært fornøyd med at det er en god interesse blant nordiske banker for å finansiere selskapet, sier han.
FORNØYD TOPPSJEF: Bent Oustad i Norwegian Property melder om utleierekord i andre kvartal. | Foto: Norwegian Property
FORNØYD TOPPSJEF: Bent Oustad i Norwegian Property melder om utleierekord i andre kvartal. | Foto: Norwegian Property

Norwegian Property slapp torsdag ettermiddag regnskapstallene for andre kvartal.

– Kvartalet ble meget hektisk for oss, og vi satte ny rekord i utleie av arealer. Netto utleie på 87 millioner kroner reflekterer et godt marked, og med dette er vår ledighet vesentlig redusert, sier administrerende direktør Bent Oustad i Norwegian Property i en børsmelding.

Inntekter for andre kvartal ble 256 millioner kroner, opp fra 229 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Driftsresultat før verdiendringer ble 176 millioner kroner, opp fra 151 millioner kroner året før.

Resultat etter skatt utgjorde 511 millioner kroner, mot 176 millioner kroner året før.

Positiv verdiendring i kvartalet ble 347 millioner kroner for eiendom og 56 millioner kroner for derivater

Eiendomsporteføljen verdsettes nå til 26,1 milliarder kroner, mot 24,0 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Netto gjeldsgrad oppgis å være på 41,6 prosent, ned fra 44,1 prosent for ett år siden.

Ett skritt videre på Fornebu

– I juni ble det inngått en ny 15 års leiekontrakt med en statlig aktør i Snarøyveien 36. Kontrakten er på cirka 12.000 kvadratmeter med opsjoner på ytterligere areal og forlengelser. Dette er et viktig skritt videre for Norwegian Property i arbeidet med å utvikle Fornebu til et attraktivt område. I denne sammenheng er vi også glade for at byggingen av Fornebubanen blir gjennomført, hvilket vil bidra til at jobbreiser og besøkende til og fra våre eiendommer på Fornebu kan gjennomføres på en bærekraftig måte, sier Oustad.

Refinansiering

Det er inngått nye låneavtaler med tre banker om bilaterale trekkfasiliteter på til sammen 1890 millioner kroner. De nye fasilitetene erstatter tidligere rammer på 1200 millioner kroner. Term Loan på 530 millioner kroner er forlenget med ett år, opplyser selskapet.

– NPRO er svært fornøyd med at det er en god interesse blant nordiske banker for å finansiere selskapet, selv i en tid hvor finansiering ikke er like lett tilgjengelig som det har vært. Vi jobber hele tiden for å opprettholde gode og langsiktige relasjoner med våre finansieringspartnere, sier Oustad i meldingen.

Her finner du hele rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo