EiendomsWatch

Venter prisfall på 10-20 prosent i eiendom

Konsernsjef Geir Hove i Realforum Gruppen, som er et av Vestlandets største eiendomsselskaper med hovedfokus på utleie av næringslokaler i Bergen sentrum, tror eiendomsprisene vil stupe.

LITE GJELD: Konsernsjef Geir Hove tror økonomien vil bli spesielt tung for de som har mye gjeld. Derfor valgte Realforum Gruppen å ta et utradisjonelt valg for eiendomsbransjen ved å betale ned store deler av gjelden sin, istedenfor å investere. | Foto: Realforum

Hove spår en generell nedgangstid for hele markedet, og tror det blir tøffe kår for bedrifter, men også vanlige folk.

– Den økonomiske situasjonen vil bli veldig annerledes enn det den yngre generasjonen har opplevd frem til nå. Jeg tror både finanskrisen og oljekrisen har vært noe bagatellmessig i forhold til det vi skal inn i, sier Hove til Finansavisen.

Han spår et generell prisfall på eiendom på mellom 10 og 20 prosent.

– Når det kommer til næringsbygg er jeg nesten helt sikker på at det kommer til å falle betydelig, sier Hove som tror at man allerede neste sommer ser bolig- og næringsbyggspriser betydelig lavere enn det de er i dag.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch