Trond Mohn og Trond Drager deler utbytte på 430 millioner

Etter massive eiendomssalg i 2021 kan Bergen Næringsbygg dele ut store utbytter til eierne Trond Mohn og Trond Drager.
MILLIONENE RULLER INN. Milliardær Trond Mohn tjener gode penger i eiendom | Foto: Marit Hommedal / NTB
MILLIONENE RULLER INN. Milliardær Trond Mohn tjener gode penger i eiendom | Foto: Marit Hommedal / NTB

Bergen Næringsbygg, eid av Trond Mohn og Trond Drager, har lagt bak seg et lukrativt år i kjølvannet av flere store eiendomssalg. Selskapet satt igjen med et resultat på 468,1 millioner kroner i 2021, mot minus 1,7 millioner kroner året før.

Eierne tar ut et utbytte på 430 millioner kroner i kjølvannet av gevinster på 479,8 millioner kroner på salg av aksjer, fremgår det av regnskapet sendt inn til Brønnøysundregistrene.

Selskapet har historisk hatt en diversifisert eiendomsportefølje innen hovedmarkedene kontor, lager og logistikkbygg.

Konsernet har i 2021 vektet seg ned i kontormarkedet ved å selge Lars Hillesgate 19 I AS og Lars Hillesgate 19 II AS, samt Midtunbygget AS og Kokstadveien 30 AS i andre halvår 2021. Av årsberetningen fremgår det dessuten at konsernet i år har vektet seg ned ved å selge Sandbrekkeveien 96 AS og Helldal Industripark AS.

– Vi har vært så heldige å selge i 2021, som viste seg å være et veldig godt salgsår. Vi er veldig godt fornøyd med tallene, sier administrerende direktør Trond Drager i Bergen Næringsbygg til Estate Vest, som først omtalte regnskapstallene.

Bergen Næringsbygg sitter igjen med Sandsliåsen 46 i sin portefølje. Planen er å transformere eiendommen fra kontor- og næringsbebyggelse til boligbebyggelse. Det skal skje i samarbeid med Selvaag Bolig.

I forbindelse med salg av næringseiendommer har konsernets gjeld til kredittinstitusjoner i løpet av 2022 blitt oppgjort i sin helhet. Av regnskapet for 2021 fremgår det at samlet langsiktig gjeld knyttet til næringseiendommer ved utgangen av året utgjorde 166,2 millioner kroner. Det er inngått langsiktige renteavtaler (swap) til fastrente på totalt 81,0 millioner kroner. Rundt halvparten av gjelden knyttet til næringseiendommer (48,7 prosent) hadde dermed fast rente.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo