EiendomsWatch

Negative verdijusteringer ga Recreate-underskudd

Eiendomsselskapet Recreate (R8 Property) leverte negative tall i andre kvartal som følge av yield-effekter som følge av økte renter. Leieinntektene har aldri vært høyere.

SER ØKT USIKKERHET: Recreate-sjef og -gründer Emil Eriksrød venter større volatilitet som følge av den geopolitiske situasjonen. | Foto: Ida Bjørvik / R8 Group

Eiendomsselskapet Recreate, tidligere kjent som R8 Property, rapporterer om et resultat etter skatt på minus 69,9 millioner kroner i andre kvartal i år, mot minus 3,8 millioner kroner året før.

Bakgrunnen for det svake resultatet er yield-effekter som følge av økte langsiktige utlånsrenter, som resulterte i negative totale verdijusteringer på porteføljen.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen var ved utgangen av andre kvartal på 2,7 milliarder kroner, som er 90,9 millioner kroner mer enn på samme tid i 2021.

Leieinntektene utgjorde 33,6 millioner kroner, opp fra 30,0 millioner kroner i andre kvartal 20221. Selskapet peker på at leiemarkedet var spesielt bra innen hotelleiendom.

Utleiegraden var 91,6 prosent, opp fra 90,3 prosent året før. Økningen er spesielt relatert til eiendommer innen Green Office som følge av endringer i porteføljen, med fullføringen av Polymer Exploration Centre i Porsgrunn, samt nye leiekontrakter.

– Jeg er glad for å kunngjøre at andre kvartal 2022 har levert selskapets høyeste leieinntekter til nå. Dette kommer som følge av et sterkt utleiemarked med økte leieinntekter for våre nærings- og hotelleiendommer, sier Recreate-sjef og -gründer Emil Eriksrød i en kommentar.

Han sier selskapet i løpet av kvartalet fullførte to eiendomssalg i tråd med selskapets strategi om å allokere flere ressurser til bærekraftige, moderne og attraktivt beliggende eiendommer.

Eriksrød peker på at dagens globale geopolitiske situasjon har ført til økt usikkerhet rundt makroøkonomiske forhold, noe som kan føre til økt volatilitet fremover.

Her finner du meldingen, rapporten og presentasjonen

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch