EiendomsWatch

Norges Bank venter prisfall for næringseiendom

I Pengepolitisk Rapport skriver Norges Bank at de venter at prisene på næringseiendom vil falle. Ved utgangen av 2025 venter de at vi vil være tilbake på nivåene som var før pandemien.

FALL: Norges Bank, her ved sentralbanksjef Ida Wolden Bache, venter prisfall innen næringseiendom, og anslagene for salgsprisene er litt nedjustert siden forrige rapport. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

«I andre kvartal i år har salgsprisene på de mest attraktive kontorlokalene i Oslo flatet ut, og prisene har falt i flere andre europeiske hovedsteder», skriver Norges Bank i Pengepolitisk Rapport 3/22, og presiserer at salgsprisene beregnes som leiepriser delt på et avkastningskrav.

Markert økte leiepriser har sørget for en sterk oppgang i salgsprisene i Oslo siden midten av 2021. Norges Bank venter at den høye leieprisveksten fortsetter ut året, for så å moderere seg når veksten i norsk økonomi blir mer avdempet.

Det observerte avkastningskravet for prestisjelokaler i Oslo har vært på et rekordlavt nivå siden utgangen av 2020 til tross for at de langsiktige rentene har økt. Nå øker avkastningskravet i flere europeiske hovedsteder og de fleste norske byer. Norges Bank venter en gradvis økning fremover.

«Samlet tilsier anslagene for leieprisvekst og avkastningskrav at salgsprisene på næringseiendom skal falle i årene fremover, og ved utgangen av prognoseperioden anslår vi at prisene er tilbake til nivået fra før pandemien», heter det i Pengepolitisk Rapport.

Anslag for salgsprisene er litt nedjustert siden forrige rapport

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch