Toppledere og ansatte enige om at fremtiden er hybrid

I en fersk undersøkelse utført av EY i samarbeid med Oslo Business Forum kommer det frem at toppledere og ansatte er ganske enige om hvordan arbeidslivet ser ut etter pandemien. Likevel tyder tallene på at lederne er mer positive enn de ansatte.
NY HVERDAG: Pandemien gjorde den hybride hverdagen mer aktuell for en rekke bedrifter. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
NY HVERDAG: Pandemien gjorde den hybride hverdagen mer aktuell for en rekke bedrifter. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Flere aspekter ved arbeidslivet er endret etter pandemien. Fire av ti toppledere oppgir at produktivitet, samarbeid, kultur, arbeidsmiljø og lojalitet har blitt bedre. De ansatte sier seg enige, selv om lederne kan virke noe mer positive til den nye situasjonen. Dette sier rådgiver innen arbeidsliv og ledelse hos EY, Kjetil Kristiansen, i en pressemelding.

Undersøkelsen, som ble presentert på Oslo Business Forum, er basert på svar over 1000 ansatte og mer enn 150 toppledere i norske selskaper.

Samtidig oppgir 20 prosent at det har blitt vanskeligere å lede.

– Pandemien har ført til utstrakt bruk av hjemmekontor, og flere har pekt på at det kan ha blitt mer utfordrende for ledere å ta pulsen på organisasjonen. Hele én av fem ledere erkjenner at det har blitt vanskeligere å lede nå. Det mener også én av fem ansatte. Noe som tyder på at lederne faktisk evner å ta pulsen på organisasjonen likevel, sier Kristiansen.

På den andre siden mener en fjerdedel av de spurte topplederne at de nå har bedre oversikt over organisasjonen enn før, mot kun 14 prosent av de ansatte. Bildet er med andre ord ikke entydig.

En av de største endringene pandemien har ført med seg, er at stadig flere selskaper legger om til såkalt hybride arbeidsmodeller. EY var tidlig ute med å innføre en slik arbeidsmodell, som gir de ansatte friheten til å velge hvor og når de skal jobbe.

–Vår hybride arbeidsmodell gir de ansatte stor grad av fleksibilitet og personlig tilpasning. Vi tror det bidrar til å skape et mer inkluderende arbeidsliv. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra våre ansatte, men det er for tidlig å si noe om langtidsvirkningene av en slik modell. Vi må lære av egne erfaringer, samtidig som vi gjør undersøkelser eksternt. Sammen med Oslo Business Forum var det veldig naturlig for oss å se på lederperspektivet denne gangen, sier administrerende direktør i EY, Christin Bøsterud.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo