Linstow skal utvikle Kvadraturen med nytt transformasjonsprosjekt

Linstow og partner Oslo Sentrum Holding lanserer planene om et stort utviklingsprosjekt i Kvadraturen i Oslo. Nå skal hele området få et løft.
SLIK KAN DET BLI: Akersgata 13-15 og Tollbugata 32 ombygges og utformes med respekt for Kvadraturens historiske arkitektur | Foto: Lund+Slaatto Arkitekter.
SLIK KAN DET BLI: Akersgata 13-15 og Tollbugata 32 ombygges og utformes med respekt for Kvadraturens historiske arkitektur | Foto: Lund+Slaatto Arkitekter.

Etter kjøpet av Akersgata 13-15, og med eksisterende eierskap av naboeiendommen Tollbugata 32, har Linstow sikret seg et stort utviklingsprosjekt i Kvadraturen i Oslo.

Potensialet som utløses ved å sammenkoble eiendommene og transformere bygningsmassen skal gi hele området et løft, skriver selskapet i en pressemelding.

Linstow har inngått partnerskap med Oslo Sentrum Holding (OSH) for prosjektet, hvor Linstow vil eie 60 prosent og OSH vil eie 40 prosent. OSH er et investeringsselskap som er satt opp av Clarksons Project Finance.

«Som nærmeste nabo til Sentralen, med Christiania Torg noen få meter unna, og med sin plassering midt mellom Stortinget og Akershus festning er denne historisk viktige delen av byen perfekt for eiernes ønske om å skape et helt unikt samlingssted med aktivitet gjennom hele dagen», heter det i meldingen.

Dette skal bli et sted fylt med et spennende utvalg av handels- og serveringskonsepter, og kontorlokaler for selskaper som søker attraktive arbeidsplasser for sine ansatte. Målsetningen er å fylle huset med virksomheter som gjennom sitt virke vil bidra til å styrke øvre del av Kvadraturen.

Lund+Slaatto Arkitekter har i sitt konsept skapt det som karakteriseres som et transformasjonsprosjekt med dyp respekt for Kvadraturens arkitektur, forent nytt og gammelt i et helhetlig grep, med åpne og transparente fasader på gateplan og ny bruk av den store gården.

Med et bredt tverrfaglig team bestående av Lund+Slaatto Arkitekter, Akershus Eiendom på konsept og utleie og en aktiv eier er arbeidet allerede langt på vei. Målsetningen er at leietakere skal ta bygget i bruk fra sent 2025.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo