Har inngått leieavtaler på 12.000 kvadratmeter på Bryn og Helsfyr

Det rapporteres om flere nye, forlengede og utvidede leieavtale i Bryn-Helsfyr-området i Oslo. Samtidig skal det bygges flere hundre boliger i området.
FYLLES OPP: Det er inngått avtaler for 12.000 kvadratmeter i området Helsfyr-Bryn i Oslo. | Foto: Nyebilder.no
FYLLES OPP: Det er inngått avtaler for 12.000 kvadratmeter i området Helsfyr-Bryn i Oslo. | Foto: Nyebilder.no

Byutviklingen fortsetter i Bryn-Helsfyr-området i Oslo øst, der det er signert nye, forlengede og utvidede leieavtaler for totalt cirka 12.000 kvadratmeter næring den siste tiden, melder deltakerne i Bryn-Helsfyr-samarbeidet

Bryn Eiendom har inngått seks nye og fem forlengede leieavtaler for totalt 3256 kvadratmeter i sine eiendommer på Bryn.

SAJA melder om 12 nye og reforhandlede leieavtaler på til sammen rundt 6650 kvadratmeter kontor fordelt på ulike eiendommer selskapet forvalter på Bryn og Helsfyr.

Også Ferd Eiendom og Maya Eiendom har enten reforhandlet leieavtaler eller inngått nye avtaler.

Sprikende ledighet

Ifølge Cushman & Wakefield Realkapitals markedskart for oktober er den generelle ledigheten på Helsfyr anslått til rundt tre prosent nå. Toppleiene i området er oppgitt å ligge på rundt 2450 kroner per kvadratmeter, mens moderat standard prises til 1800 kroner. Det anslås at det vil komme rundt 34.000 kvadratmeter med nytt kontorareal i området i perioden 2022-2024.

For Bryn anslås ledigheten til 12 prosent. Her oppgis det toppleier på 2200 kroner og 1500 kroner per kvadratmeter for moderat standard kontorer. Her er tilgangen på nytt areal oppgitt å være null de neste årene.

– God tilgjengelighet

En rekke nye kontor- og boligprosjekter har trukket tusenvis av nye beboere og kontoransatte til Bryn-Helsfyr-området de siste årene.

– Den gode tilgjengeligheten via grønn transport, nærheten til sentrum og andre kvaliteter gjør at mange flere prosjekter er under planlegging, og utviklingen mot et enda mer levende byområde vil fortsette. Eksempelvis planlegges det videre utvikling av boliger, kontorer og servicetilbud på Helsfyr og i et stort område omkring Brynseng kollektivknutepunkt, sier Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet i en pressemelding.

Store boligprosjekter

Det skjer også en utvikling i boligmarkedet i området. Boligprosjektet Fyrstikkbakken 14 ved Bryn reiser seg og leilighetssalget i første trinn i Grønvollkvartalet på Helsfyr har startet.

Nordr utvikler Grønvollkvartalet på Helsfyr, som skal bli et helt nytt kvartal med 400 boliger, publikumsrettede næringsarealer, barnehage og grøntarealer.

Første byggetrinn består av 101 enheter. Utvikleren har lagt vekt på at prosjektet skal bidra til å styrke Helsfyrs kvaliteter som et levende og publikumsvennlig byområde. Blant annet er det gjort undersøkelser og initiativ der eksisterende beboere, skolelever og andre interessenter i nærområdene har kommet med innspill og ønsker.

I boligprosjektet Fyrstikkbakken 14 i åssiden ved Bryn har salget passert 130 av 168 leiligheter, og de første to av totalt fire bygg i massivtre er på full fart opp.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo