Handelsbanken ser verdifall for næringseiendom på 25 prosent fra toppen

I en ny eiendomsrapport slår Handelsbanken fast at utsiktene for 2023 ser negative ut. En betydelig nedgang i eiendomsverdiene er ventet å komme i næringssegmentet, i tillegg til fallende leiepriser.
PROGNOSER FOR EIENDOM I 2023: Sara Midtgaard er seniorøkonom i Handelsbanken, som nå har sluppet sin første Eiendomsrapport. | Foto: Handelsbanken
PROGNOSER FOR EIENDOM I 2023: Sara Midtgaard er seniorøkonom i Handelsbanken, som nå har sluppet sin første Eiendomsrapport. | Foto: Handelsbanken

«Vekstutsiktene for norsk økonomi er stadig mer svekket, og vi går nå mot en mer markant resesjon enn hva vi har sett for oss til nå». Slik innleder Handelsbanken sin nye eiendomsrapport, en makroanalyse fokusert på eiendomsmarkedet i Norge.

For verdiutviklingen til næringseiendom opprettholder banken et negativt syn på det kommende året.

– Vi tror salgsprisen på næringseiendom faller med ytterligere 17 prosent, etter et fall på om lag 10 prosent så langt, skriver bankens seniorøkonom Sara Midtgaard i Eiendomsrapporten.

Handelbanken peker på at avkastningskravet for de mest attraktive kontorlokalene i Oslo allerede er oppjustert fra bunnen. Banken tror at differansen mellom avkastningskravet og 10 års swaprente vil øke til 1,5 prosentpoeng, som innebærer et avkastningskrav på 4,35 prosent.

«Leieprisveksten har vært høy i år, men fremover venter vi at leieprisen vil falle med 4 prosent. Gitt avkastningskrav på 3,35 prosent, innebærer det et videre verdifall på 17 prosent, og fra topp til bunn regner vi fortsatt med et fall på over 25 prosent», heter det. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også