Disse tre eiendommene kjemper om årets Citypris

– Vi ser at eiendomsbransjen i stor grad har gått fra å være eiendomsutviklere til å være byutviklere til å være samfunnsutviklere, sier juryleder for Cityprisen, Netten Østberg.
KJEMPER OM CITYPRISEN: Juryleder Netten Østberg sk al dele ut prisen til ett av disse tre prosjektene; Sommerro, VIA eller Tullinkvartalet. | Foto: Fra Norsk Eiendoms hjemmeside. Collage: EiendomsWatch
KJEMPER OM CITYPRISEN: Juryleder Netten Østberg sk al dele ut prisen til ett av disse tre prosjektene; Sommerro, VIA eller Tullinkvartalet. | Foto: Fra Norsk Eiendoms hjemmeside. Collage: EiendomsWatch

Den nasjonale Cityprisen skal deles ut på Citykonferansen på The Hub i Oslo 2. mars.

Årets nominerte springer ut fra et sterkt felt og juryens arbeid har derfor vært spesielt givende, fremgår det av en melding fra Norsk Eiendom. Kandidater fra hele landet har vært vurdert både i videomøter og på fysiske befaringer.

– Vi har møtt mange dedikerte, ambisiøse og modige utviklere i år og ser at eiendomsbransjen i stor grad har gått fra å være eiendomsutviklere til å være byutviklere til å være samfunnsutviklere. Samfunnsansvaret gjenspeiles blant annet i større variasjon i konsepter, mer åpenhet, deling og dynamikk, sier juryleder for Cityprisen, Netten Østberg i Asplan Viak, i meldingen.

Med seg i juryen har hun Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen).

– I år har flere av juryens medlemmer vært inhabile i deler av vurderingen av kandidatene, dette har vi håndtert på vanlig måte, ved at ikke alle fikk være til stede i rommet da endelig beslutning ble tatt, forsikrer juryleder Østberg.

Årets nominerte er ulike, men har også klare likhetsstrekk. Ifølge meldingen leverer de alle godt på kriteriene om økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft. I år fremhever juryen at alle nominerte på hver sin måte handler om byreparasjon, der prosjektene gjenoppdager nye potensialer i byen i en eksisterende kontekst, med fokus på kvalitet og tilgjengelighet. 

I fjor var det Rebel som vant:

De nominerte er:

Sommerro


Aspelin Ramm, Strawberry Brothers: Sommerrogata 1, Oslo, åpnet september 2022:

Hotel, boliger, restaurant, bad, BTA 36.900 kvadratmeter (29.600 kvadratmeter hotell/næring og 7.300 kvadratmeter bolig)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

‍«Sommerro er et kompromissløst og generøst prosjekt, som løfter den historiske bygningen fram og inkluderer den på en god måte i nabolaget», heter det blant annet. 

Tullinkvartalet

Entra Eiendom: Kristian August gate 13-19, Universitetsgt 7, Oslo, åpnet over tid 2019 -2022:

Fem bygninger, kontor, restaurant, undervisning/universitet, 55.000 BTA kvadratmeter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Norsk Eiendom
Foto: Norsk Eiendom
‍«Tullinkvartalet har blitt et unikt og spennende område i byen, som tilfører noe nytt og på mange måter u-typisk Oslo», skriver juryen blant annet.

VIA:

Storebrand og Aspelin Ramm: Ruseløkkveien 26, Oslo, åpnet påsken 2022

Kontor, handel, service, 62.000 kvadratmeter.‍

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Staticus Norge
Foto: Staticus Norge
«VIA er storskala byreparasjon, med positive ringvirkninger og «sammenhengskraft» langt utover egen tomt», heter det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo