Entra leier ut 12.000 kvadratmeter i Trondheim

Entra er i ferd med å fylle opp flere av eiendommene i Trondheim. Nå er det inngått flere leiekontrakter, hvor DNB-eide Trondheim Torg alene leie over 10.000 kvadratmeter.
NY LEIETAKER: Holtermanns veg i Trondheim fylles opp. | Foto: Entra
NY LEIETAKER: Holtermanns veg i Trondheim fylles opp. | Foto: Entra

Entra melder om nye leiekontrakter på totalt 11.080 kvadratmeter i Trondheim, opplyser selskapet i en børsmelding.

Det er inngått en leiekontrakt for 5540 kvadratmeter i Holtermanns veg 1-13 (Trinn 2), 2450 kvadratmeter i Prinsens gate 1 og 2440 kvadratmeter i Kongens gate 87, alt i Trondheim. 

Ifølge en utfyllende pressemelding er Innovasjon Norge, Trondheim Tech Port og Trondheim Torg er blant de nye leietakerne.

Trondheim Torg, et datterselskap i DnB-konsernet, har signert avtaler som utgjør mer enn 10.000 kvadratmeter fordelt på tre ulike eiendommer i byen. Avtalene omfatter 5540 kvadratmeter i Holtermanns veg 1-13, 2450 kvadratmeter i Prinsens gate og 2440 kvadratmeter i Kongens gate..

Innovasjon Norge og Trondheim Tech Port har signert avtaler for leie av kontorlokaler i byggetrinn to av Entras utviklingsprosjekt i Holtermanns veg 1-13 på Elgeseter. Partene vil ha tilhold i samme etasje og leier rundt 800 kvadratmeter i det som ifølge Entra er et av de mest attraktive områdene i byen for teknologi- og kunnskapsbedrifter.

Disse leiekontraktene har en varighet på tre år, fra og med fjerde kvartal 2023. 

– Spennende innovasjonsmiljø

– Området rundt Holtermanns veg vil bli et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge og Trondheim med NTNU, NRK, Sintef og St. Olavs hospital som nærmeste naboer. Innovasjon Norge og Trondheim Tech Port vil forsterke miljøet ytterligere. Her bygger vi et åpent kvartal fullt av møteplasser, for å legge til rette for innovasjon og kunnskapsdeling, sier leder for Entra i Trondheim, Stine Hostad.

Entra har også signert ny leiekontrakt på 650 kvadratmeter i Brattørkaia 13 i Trondheim. Denne leiekontrakten har en varighet på fem år, med start fra tredje kvartal 2023.

Fylles opp

Det opplyses videre at utbyggingsprosjektene i Holtermannsveg 1-13 (Trinn 2) nå er 61 prosent forhåndsutleid,

Kongens gate 87 er nå 86 prosent forhåndsutleid, mens utleiegraden i Brattørkaia 13 er på 97 prosent.

Oppdatering: I børsmeldingen fra Entra opplyses det at det er inngått leieavtaler for rundt 11.000 kvadratmeter, mens pressemeldingen sier 12.000 kvadratmeter.. Selskapet opplyser at differansen skyldes at Entra fikk inn nye avtaler sent i går kveld, men som på grunn av omfang ikke utløser børsmelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo