Polaris forlenget avtalen med Nav – nå starter jobben med miljøsertifisering

Polaris Eiendom melder at selskapet har forlenget kontrakten med Nav i Sjøgata i Bodø. Det innebærer en stor oppgradering av bygningsmassen.
SERTIFISERES: Polaris Eiendom og Nav har forlenget kontrakten på 5.700 kvadratmeter sentralt i Bodø. Det innebærer en miljøoppgradering av bygningsmassen. | Foto: Espen Bless Stenberg
SERTIFISERES: Polaris Eiendom og Nav har forlenget kontrakten på 5.700 kvadratmeter sentralt i Bodø. Det innebærer en miljøoppgradering av bygningsmassen. | Foto: Espen Bless Stenberg

Den nye kontrakten binder partene sammen fram til 2029, og innebærer at Polaris Eiendom må prioritere arbeidet med å få bygningsmassen sertifisert innenfor Breeam-standarden, skriver eiendomsselskapet i en pressemelding. 

Med i den nye leieavtalen er også en opsjon om videreføring av leiekontrakten ved dens utløp i 2029. Bygget ligger i Sjøgata 41/43, sentralt i Bodø sentrum, og arealet Nav leier er på 5.700 kvadratmeter. 

– Vi er glade for å ha landet denne forlengelsen av leieavtalen med Nav i Bodø. Forlengelsen bekrefter at eiendomsporteføljen vår er attraktiv og konkurransedyktig. Vi er også sikre på at det arbeidet vi er i gang med for ytterligere å bedre byggets miljøstandard vil øke attraktiviteten videre, sier eiendomsdirektør Ben-Ruben Heimstad i pressemeldingen.

Heimstad sier at den kommende optimaliseringen av bygget i Bodø er et godt eksempel på hvordan det offentlige og private i praksis kan dra hverandre i riktig retning. 

– Bodø er en by som satser grønt. Dette er et bidrag fra Polaris, som alltid ser etter bærekraftige løsninger, sier Heimstad. 

Ambisjoner i nord

Polaris Eiendom er et nordnorsk eiendomsselskap hvor flere store aktører fra landsdelen har gått sammen, med et mål om å skape en solid aktør. Målet er også å utvikle byene i landsdelen, og selskapet har allerede en portefølje i Bodø, Tromsø, Narvik og Sortland. 

– Vi har ambisjoner i Bodø. Og gjennom slike avtaler med det offentlige får vi trygghet til å ruste opp sentrale bygg. Det gjør byen mer attraktiv, som igjen gjør det mer attraktivt å investere og utvikle, sier administrerende direktør Rolf Thorsen.

Mer tilgjengelig

Nav er på sin side svært fornøyd med å få på plass en forlengelse av den eksisterende avtalen. 

– Vi er veldig fornøyde med å fortsette vår virksomhet i bygget, og med å kunne fortsatt fokusere på vår kjernevirksomhet fremfor å gå i gang med en omfattende flytteprosess. Dette er en beliggenhet som passer oss godt. Den gjør kontoret fysisk tilgjengelig for brukerne av Nav Bodø, og er med på å gjøre oss til en attraktiv arbeidsplass i kompakte Bodø, sier direktør i Nav Nordland, Cathrine Stavnes

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo