Recreate løfter eiendommer for 500 mill. ut av balansen

Recreate kvitter seg med flere eiendommer ved å etablere det nye selskapet RCR Skien og legge eiendommene inn i en ny joint venture-struktur som skal eies sammen med XG Eiendom. 
ETABLERER NYTT JOINT VENTURE-SELSKAP : Recreate-sjef Emil Eriksrød allierer seg med XG Eiendom og legger Recreate-eiendommer inn i det nye selskapet. | Foto: Ida Bjørvik / R8 Group
ETABLERER NYTT JOINT VENTURE-SELSKAP : Recreate-sjef Emil Eriksrød allierer seg med XG Eiendom og legger Recreate-eiendommer inn i det nye selskapet. | Foto: Ida Bjørvik / R8 Group

Recreate ASA har gjennom et nystiftet selskap RCR Skien inngått en avtale med XG Eiendom AS (Xania) om en felles satsing på eiendomsutvikling i Skien sentrum, fremgår det av en pressemelding fra Recreate.

XG Eiendom kontrolleres ifølge Proff.no av fastlege Carl Göran Åkerberg og Xania Group med 50 prosent hver. Xania Group kontrolleres av Harald James Otterhaug, som blant annet har gjort det godt innen hedgefond-forvaltning. 

Eiendommene som inngår i strukturen er Arkaden, Nedre Hjellegate 11, Henrik Ibsens gate 6, Kongens gate 20, Hesselberggaten 4 og Recreates andel av prosjektet Skien Brygge.

XG Eiendom tilfører eiendom og frisk kapital i det nye selskapet

– Med dette grepet vil soliditeten i denne porteføljen styrkes betydelig samtidig som vi har en solid kontantbeholdning til å utvikle disse prosjektene videre, sier Recreate-sjef Emil Eriksrød i pressemeldingen.

Transaksjonen gjennomføres ved at XG Eiendom tilfører både eiendom og frisk kapital gjennom en rettet emisjon inn i den nye strukturen.

– Vi er veldig glade for å lande denne avtalen, som danner et godt utgangspunkt for den videre satsingen på Skien sentrum. Det var i Skien vi begynte med eiendomsutvikling, og det kjennes bra at vi har et godt fundament for videre utvikling i byen som vi tror så sterkt på, sier Emilrød.

Avtalen ble ifølge meldingen signert sent mandag kveld. 

Flere eiendommer skal inngå

I første omgang vil eiendommene Arkaden, Nedre Hjellegate 11, Henrik Ibsens gate 6 og 25 prosent andel av Skien Brygge inngå i samarbeidet. I neste runde er det avtalt at eiendommene Kongens gate 20 og Hesselberggaten 4 også legges til, med forbehold om at kreditorene endelig godkjenner transaksjonen.

– Vi jobber samtidig med flere andre prosesser, fortsetter å optimalisere driftsituasjonen og vil gjennom denne avtalen forbedre vår finansielle posisjon. Det er høy aktivitet og vi jobber mye om dagen. Vi forventer at det blir mye aktivitet fortsatt de kommende ukene og månedene, sier Eriksrød

I en børsmelding opplyses det at Recreate og Xania vil eie 50 prosent hver av joint venturet, men det er avtalt at Xania står foran andre i køen når det gjelder betaling av renter.

Transaksjonen er avhengig av en vellykket due diligence.

Eiendommer for 500 millioner

Administrerende direktør Emil Eriksrød skriver til EiendomsWatch at markedsverdien av porteføljen som løftes ut av Recreate utgjør cirka 500 millioner kroner, og at eiendomsverdiene er basert på siste gjennomførte verdivurderinger.

– Det viktigste med transaksjonen er at vi sikrer soliditeten i denne porteføljen samtidig som vi nå har en betydelig kapitalbase og likviditet til å gjennomføre videre utvikling og oppgraderinger av disse eiendommene, skriver Eriksrød til EiendomsWatch. 

Han opplyser også at den gjenværende porteføljeverdien i Recreate vil bli rapportert sammen med avleggelsen av Q4-tallene og årsregnskapet i slutten av måneden.

– Hva blir den gjenværende gjelden i Recreate?

– Det vil være klart etter endelig forhandling med kreditorene, og rapporteres sammen med Q4 og årsregnskapet, skriver Eriksrød.

– Vi har hatt løpende og tett dialog med alle kreditorene og jobber mot at disse godkjenner hele transaksjonen i løpet av kort tid. Alle parter vil komme i en bedre situasjon etter gjennomføringen av transaksjonen, skriver han videre. 

– Hva blir beregnet belåningsgrad (LTV) og antatt rentedekningsgrad i Recreate etter at eiendommene og gjelden løftes ut?

– Nøkkeltallene blir bedre. Vi henter nå inn ny kapital som gjør at LTV i konsernet blir lavere og rentedekningsgraden blir forbedret, skriver Eriksrød. 

– Det er ingen kontantstrøm-effekt av denne transaksjonen for Recreate?

– Det nye selskapet, RCR Skien, vil overta aksjeandelen og selskapets innlån i prosjektet Skien Brygge. Dette gir en positiv kontantstrøm til Recreate ASA, skriver han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også