Grønt lys for nye Oslo Spektrum – får over 1000 nye kontorarbeidsplasser

– Kontorbygget over Oslo Spektrum blir et flerbrukerbygg av høy arkitektonisk kvalitet med fantastisk utsikt, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm.
FORNØYDE PARTNERE: Fra venstre: Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum, Torstein Saksen, direktør eiendomsutvikling NOVA Spektrum, Ida Aall Gram administrerende direktør Aspelin Ramm og Mona Aarebrot, direktør marked og drift Aspelin Ramm. | Foto: Pernille Münster /Bow
FORNØYDE PARTNERE: Fra venstre: Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum, Torstein Saksen, direktør eiendomsutvikling NOVA Spektrum, Ida Aall Gram administrerende direktør Aspelin Ramm og Mona Aarebrot, direktør marked og drift Aspelin Ramm. | Foto: Pernille Münster /Bow
NTB /EiendomsWatch

For første gang siden 1989 får Oslo sentrum et nytt høyhus over 100 meter. Bystyret i Oslo har vedtatt bygging av nye Oslo Spektrum på 109 høydemeter. Stiftelsen NOVA Spektrum eier bygget sammen med Aspelin Ramm.

– Det er med et lite snev av historisk sus at bystyret vedtar nye Oslo Spektrum. Det er ikke hverdagskost at bystyret vedtar bygg over 100 meter. Faktisk er det 34 år siden sist et bygg på over hundre meter ble ferdigstilt, sier nestleder i byutviklingsutvalget, Sigrid Z. Heiberg (MDG) til Avisa Oslo.

Prosjektet gjør også at Spektrumbygget slik det er i dag åpnes opp med store glassflater mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken.

Rødt var det eneste partiet i bystyret som stemte imot forslaget. De mener høyhuset får for store negative konsekvenser for Vaterlandsparken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT HØYHUS I OSLO: Det skal bygges tårn oppå Oslo Spektrum. | Foto: LPO ARKITEKTER
NYTT HØYHUS I OSLO: Det skal bygges tårn oppå Oslo Spektrum. | Foto: LPO ARKITEKTER

1000 nye kontorarbeidsplasser

Vedtaket innebærer grønt lys for etableringen av en helt ny kongress- og kulturarena som vil gjøre hovedstaden til et naturlig førstevalg for store internasjonale møteplasser. I tillegg etableres det over 1 000 kontorarbeidsplasser med det Aspelin Ramm Eiendom karakteriserer som Oslos beste beliggenhet og utsikt.

– Kontorbygget over Oslo Spektrum blir et flerbrukerbygg av høy arkitektonisk kvalitet med fantastisk utsikt for alle leietakerne som vil få mange attraktive tilbud innen alt fra helse og velvære, bespisning til opplevelser og aktiviteter i bygget. I tillegg blir bygget topp moderne med høy miljøstandard. Vi opplever at dette er noe mange leietakere ønsker seg, og som i kombinasjon med planene om å etablere levende bygulv og grønn takhage, gjør prosjektet svært aktuelt for ledende selskaper som ønsker sentral beliggenhet og fremtidsrettede lokaler, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm, i en pressemelding.

– Vil gjøre området pulserende

Mona Aarebrot, direktør for marked og drift i Aspelin Ramm, forteller at leietakerne som er interesserte i de nye lokalene, er opptatt av kvalitet og ønsker en skikkelig wow-faktor for sine ansatte og kunder:

– Vi er overbevist om at realiseringen av planene vil gjøre området rundt Oslo Spektrum til et pulserende og inkluderende sted med byens beste kontormiljø som et viktig element i de samlede planene som bystyret nå har sagt ja til, sier Aarebrot.

Forventet byggestart er i løpet av 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo