Skanska gikk for den strengeste Breeam-sertifiseringen

– Vi skal være helt i front på klima og miljø i eiendomsbransjen, og alle våre nye prosjekter vil også sertifiseres etter den nye Breeam-Nor-manualen, sier Skanska-sjef Synnøve Lyssand Sandberg.
SIKTET HØYT: Skanska-sjef Synnøve Lyssand Sandberg. | Foto: Skanska
SIKTET HØYT: Skanska-sjef Synnøve Lyssand Sandberg. | Foto: Skanska

I 2022 gikk miljøsertifiseringen Breeam-Nor over til en ny og oppdatert manual med nye og strengere krav til for eksempel sirkulærøkonomi og klimaregnskap, noe som betyr at listen legges enda høyere for miljøsertifisering av nye bygg, som nå må innfri høyere krav for å oppnå samme nivå som tidligere.

Like før overgangen til ny manual, ble derfor et rush av byggeprosjekter innmeldt for sertifisering etter de gamle kravene.

Skanska gikk motsatt vei. Selskapet hadde allerede meldt inn to kommende kontorbygg på Økern og Helsfyr til sertifisering etter de gamle kravene. Nå valgte de å oppdatere begge prosjektene for sertifisering etter den nye Breeam-Nor v6.0-manualen.

– Dette var ikke noe vi strengt tatt måtte gjøre, og det ga oss en del merarbeid i prosjektene. Men det var helt klart et riktig valg for Skanska Næringseiendom. Vi skal være helt i front på klima og miljø i eiendomsbransjen, og alle våre nye prosjekter vil også sertifiseres etter den nye Breeam-Nor-manualen, sier administrerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg i en artikkel på Skanskas hjemmesider.

– Dette ga oss større utfordringer, og var et helt riktig valg, sier hun.

For å oppnå nivået Excellent, må disse prosjektene nå også innfri kravene i EUs nye klassifiseringsordning (taksonomi) for bærekraftig økonomisk aktivitet.

– Vi vet at våre leietakere ønsker å ha sine arbeidsplasser i sunne og fremtidsrettede bygg som er gode både for menneskene og omgivelsene. Og vi vet i tillegg at investormarkedet stiller svært høye krav til bærekraft i prosjektene de vurderer, så rent kommersielt er det også en styrke å ligge i front på dette området, sier Lyssand Sandberg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo