NREP etter milliardhandel i Oslo sentrum: – Vi sitter klare med tørt krutt

NREP har gjort sin første investering i kontorsegmentet i Norge. – Ambisjonen er å øke volumet ytterligere innen kontorbygg i Oslo. sier Norgessjef i NREP, Jens Petter Hagen.
JAKTER SENTRALE KONTOREIENDOMMER: Norgessjef i NREP, Jens Petter Hagen | Foto: NREP
JAKTER SENTRALE KONTOREIENDOMMER: Norgessjef i NREP, Jens Petter Hagen | Foto: NREP

Mandag morgen ble det kjent at NREP kjøper to eiendommer av Entra. Akersgata 51 og Tordenskiolds gate 6 er NREP sine første kontorinvesteringer i Norge.

NREP kjøper Entra-eiendommer for 1,5 milliarder

Og flere kjøp kan komme:

– Det er gledelig å kunne melde om vår første investering i kontorsegmentet i Norge. To flotte eiendommer med meget sentral lokasjon i indre Oslo sentrum. Vi har allerede en sterk posisjon innen logistikk, og som en del av vår utvidede strategi melder vi oss nå også inn i kontorsegmentet. Ambisjonen er å øke volumet ytterligere innen kontorbygg i Oslo, og vi sitter klare med tørt krutt til å gjøre flere investeringer i Norge, sier Norgessjef i NREP, Jens Petter Hagen, i en pressemelding.

Han benytter anledningen til å takke Entra for en god prosess.

CBRE har vært kjøpers kommersielle rådgiver. Arctic Securities og Realkapital Investor var rådgivere for NREP.

Har planer om oppgradering

Allerede nå foreligger det konkrete planer om å gjøre grønne investeringer og leietakertilpasninger for å gjøre byggene enda mer attraktive. 

– I tråd med vårt mål om en karbonnøytral portefølje innen 2028 på drift av bygg, vil vi løfte byggenes bærekraftsprofil betraktelig. Vi vil investere flere titalls millioner blant annet i energireduserende tiltak. Dette går vi i gang med umiddelbart, sier Hagen. 

Overtakelse er ventet å skje 31. mai 2023. 

– Vi er veldig fornøyde med den effektive og gode prosessen med NREP og er veldig godt fornøyd med at en så solid og tung aktør skal drifte og modernisere byggene videre, sier Anders Olstad, CFO i Entra.

Vil ansette

NREP har planer om å styrke organisasjonen som følge av den økte satsingen innen kontorsegmentet. I pressemeldingen opplyses det at NREP er på utkikk etter en Asset Manager med erfaring fra og spesifikt ansvar for kontorbygg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også