PBE gir klarsignal for totalrehabilitering av bygård i Oslo

Den historiske bygården fra 1855 skal totalrehabliteres. – Alle ar aealer får sine helt egne identiteter, ofte med en x-faktor, sier Herman Hagelsteen, partner i Nielstorp+ arkitekter.
SKAL ENDRES FULLSTENDIG: Kristian Augusts gate 7A i Oslo sentrum. | Foto: Nielstorp+ arkitekter
SKAL ENDRES FULLSTENDIG: Kristian Augusts gate 7A i Oslo sentrum. | Foto: Nielstorp+ arkitekter

Plan- og bygningsetaten gir tommelen opp for totalrehabilitering av den historiske bygården Kristian Augusts gate 7A i Oslo sentrum.

Nielstorp+ arkitekter har på vegne av Karlander Eiendom rammesøkt en totalrehabilitering av eiendommen. Den historiske bygården fra 1855 ligger ved Tullinløkka i Oslo.

Gården bærer preg av en gammeldags og lite effektiv arealdisposisjon og Karlander Eiendom ønsker som ny eier å rehabilitere, oppgradere og effektivisere eiendommen. 

Ifølge en pressemelding fra Nielstorp+ arkitekter er planen å sikre en bærekraftig drift og heve kvalitetsnivået slik at kontor og serveringsarealer tilfredsstiller dagens standard med en unik identitet. 

Karlander Eiendom har store miljøambisjoner for prosjektet med fokus på ombruk og bevaring av av eksisterende elementer, og sikter mot Breeam in-use sertifisering.

– Transformasjonsprosjekter er utrolig spennende å jobbe med. Det eksisterende utgangspunktet gjør at valg og tilpasninger resulterer i unike arealer hvor det historiske møter det nye. Alle arealer får sine helt egne identiteter ofte med en x-faktor det ikke ellers ville vært mulig å få til, sier Herman Hagelsteen, partner i Nielstorp+ arkitekter.

– Som utviklere har vi en klar ambisjon om at våre prosjekter skal bidra positivt også utover seg selv. For å kunne realiseres må naturlig nok våre prosjekter kunne regnes hjem med kalkulatoren, men like viktig er det at de er kvalitetsprosjekter som står seg over tid, sier Herman Tank Nielsen og Joakim Fuglerud i Karlander Eiendom.

– Rehabiliteringsprosjekter av denne typen er derfor utrolig spennende og givende for oss. Å rehabilitere i Oslo sentrum er en kompleks øvelse som krever et godt team og ikke minst god dialog med myndigheter og Byantikvaren. Når vi nå har fått tommelen opp gleder vi oss stort til å realisere det som skal bli helt unike kontorer med en av byens beste beliggenheter, sier de.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo