Finanstilsynet: Arctic med ulovlig kapitalinnhenting til eiendomsprosjekt

Finanstilsynet mener meglerhuset Arctic har brutt sentrale krav i forbindelse med kapitalinnhenting til Lysaker Park. Meglerhuset svarer at de vurderer å klage på vedtaket.
LYSAKER PARK: Dette er bygget hvor Storebrand er hovedleietaker. | Foto: Realia
LYSAKER PARK: Dette er bygget hvor Storebrand er hovedleietaker. | Foto: Realia

I 2017 etablerte meglerhuset Arctic et syndikat bestående av over hundre velstående nordmenn, som kjøpte Lysaker Park for 2,2 milliarder kroner. Bygget ble kjøpt fra Storebrand, som har sitt hovedkontor der.

Prosjektet er blitt kritisert av sentrale investorer i syndikatet. Nå mener Finanstilsynet at Arctic Alternative Investments Management (AAIM) «har brutt sentrale krav» i loven om AIF-fond, i forbindelse med at profesjonelle kunder gikk inn med 160 millioner kroner i november i 2022.

I et vedtak onsdag morgen skriver Finanstilsynet at kapitalinnhentingen som ble gjennomført i fjor høst og vinter var i strid med loven for alternative investeringsfond (AIF-fond).

Forvaltningsselskapet Arctic Alternative Investments Management AS, heleid av Arctic Securities, blir pålagt å «rette» opp feil, slik at andelseiere ikke blir skadelidende, står det i vedtaket.

Arctic Securities svarer gjennom en epost til DN at de er uenig i vedtaket og vil «høyst sannsynlig» klage til Finansdepartementet.

– Vi mener prosessen er gjennomført lovlig. Det har hele tiden vært en åpen og transparent prosess mot Finanstilsynet. De påpeker at det ikke er beskrevet nøyaktig og detaljert hvordan man har beregnet verdien av fondets eiendeler og netto andelsverdi. Det er imidlertid ikke påpekt noen materielle feil, og tilsynet har heller ikke sagt at tegningskursen er feil, skriver Arctics pressesjef Sindre Fjærtoft i en epost.

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis FinansWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo