Rekord for Norwegian Property på Aker Brygge

Inntektene til Norwegian Property økte i årets andre kvartal sammenlignet med fjoråret, fremover skal selskapet gjøre vurderinger av muligheter som vil bidra til langsiktig verdivekst.
UTE MED TALL: Administrerende direktør i Norwegian Property, Bent Oustad, er ute med tall for årets andre kvartal. | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch
UTE MED TALL: Administrerende direktør i Norwegian Property, Bent Oustad, er ute med tall for årets andre kvartal. | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch

– Igjen har vi hatt et kvartal preget av høy aktivitet i selskapet. Vi opplever fortsatt god etterspørsel etter våre lokaler og de konseptene som vi tilbyr. Det er også gledelig at vi har nye eller reforhandlede leieavtaler i alle våre kjerneområder; CBD, Fornebu og Nydalen. Alt dette vil gi oss en inntektsvekst fremover, sier Bent Oustad i en børsmelding.

Han er administrerende direktør i John Fredriksen-eide Norwegian Property, som satte nye rekord på bygulvet på Aker Brygge i andre kvartal med å passere 600 millioner kroner i omsetning.

Selskapets resultat etter skatt ble -371 millioner kroner for kvartalet. Inntektene ble 275 millioner kroner, opp fra 256 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt og verdiendringer ble 99 millioner kroner for andre kvartal. Negativ verdiendring for eiendom i kvartalet ble 613 millioner kroner. 

Aktiviteten i utleiemarkedet har vært høy, og netto leie for inngåtte, reforhandlede og oppsagte leiekontrakter ble 62 millioner kroner, skriver Norwegian Property.

«Selskapet har videreført en trekkfasilitet på 680 millioner kroner med ett år og refinansiert 530 millioner kroner med et nytt banklån på tre år. Etter dette er det begrenset med forfall på lån i 2023. Fokus fremover er derfor refinansiering av forfall medio 2024 og videre fremover. Som alltid Som alltid bruker vi mye tid på vurderinger av muligheter som vil bidra til langsiktig verdivekst for selskapet.»

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo