NREP går inn i det svenske kontormarkedet

Eiendomsgiganten NREP kjøper to kontorbygg i Stockholm til 3,4 milliarder svenske kroner.
ENTRER KONTORMARKEDET SVERIGE: Carl-Adam von Schéele, investeringsdirektør i NREP Sverige. | Foto: NREP
ENTRER KONTORMARKEDET SVERIGE: Carl-Adam von Schéele, investeringsdirektør i NREP Sverige. | Foto: NREP

NREP melder i en pressemelding at de styrker sin nordiske portefølje med kjøp av to kontorbygg i Stockholm. Prislappen er på 3,4 milliarder svenske kroner, og selgeren er Fabege.

Tidligere i år overtok NREP to eiendommer fra Entra. Nå kjøper NREP kontoreiendommene Orgeln 7 i Sundbyberg og Glädjen 12 i Stadshagen med totalt cirka 50 000 kvadratmeter utleibart areal. Eiendommene er totalrehabilitert, holder en høy standard og er sertifisert BREEAM-SE Excellent.

– Kontoreiendom er et av NREPs satsningsområder, og vi går nå inn i dette markedet for å skape attraktive, fleksible og fremtidsrettede kontorarbeidsplasser. Begge eiendommene ligger i sentrale kontorklustere i Stockholm. Fabege har gjort en god jobb med eiendommene og vi har ambisjoner om å redusere energibehovet og karbonavtrykket ytterligere, sier Carl-Adam von Schéele, investeringsdirektør i NREP Sverige.

NREP er en del av den nye investeringsplattformen Urban Partners med en visjon om å løse urbaniseringens utfordringer. I tilleg till eiendomsinvesteringsselskapet NREP, inkluderer Urban Partners venture kapital-selskapet 2150, kreditspesialisten Velo Capital og private equity-selskapet Luma Equity . Til sammen har Urban Partners en portefølje på 20 miliarder euro i eiendom, selskaper og teknologi.

Overtakelsen skjer i oktober.

NREP har hatt Mannheimer Swartling, Svalner, Tjuren Projektpartner og Structor som rådgivere i transaksjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo