Olav Thon Gruppen med resultatnedgang på 45 prosent

Til tross for økt omsetning, ble resultatet i Olav Thons siste år som styreleder nær halvert fra året før.
RESULTATNEDGANG: I sitt siste år som styreleder i Olav Thon Gruppene, endte resultatet før skatt ned 45 prosent fra året før. | Foto: Terje Pedersen / NTB
RESULTATNEDGANG: I sitt siste år som styreleder i Olav Thon Gruppene, endte resultatet før skatt ned 45 prosent fra året før. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Olav Thon Gruppens årsregnskap viser at konsernet i fjor hadde et resultat før skatt på 4,3 milliarder kroner. Det er en nedgang på 45 prosent fra 7,8 milliarder i 2021.

Konsernet omsatte for 12,2 milliarder kroner i 2022, opp fra 10,3 milliarder i 2021.

Også driftsresultatet økte fra 2021 til i fjor. Årsregnskapet viser at resultatnedgangen hovedsakelig skyldes langt lavere finansinntekter i 2022.

Mens konsernet i fjor hadde 1,5 milliarder kroner i finansinntekter, var tallet året før 5,1 milliarder. Det tilsvarer en nedgang på drøyt 70 prosent. 

Den mest utslagsgivende posten var «verdiøkning investeringseiendommer» som i 2021 var på 3,2 milliarder kroner, og i fjor fraværende. I regnskapet fremgår det at «verdien av investeringseiendommer ble redusert med 286 millioner kroner» i 2022. Dette skyldes hovedsakelig økt gjennomsnittlig avkastningskrav ved verdivurdering av eiendomsporteføljen, skriver styret i årsberetningen.

Til tross for økt usikkerhet i forbindelse med krigen i Ukraina, høy inflasjon og kraftige renteøkninger skriver styret at de forventer at konsernets sterke markedsposisjon og svært solide finansielle stilling vil bidra til fortsatt god operativ resultatutvikling fremover.

Fikk du med deg vår dekning?

Olav Thon ble nylig 100 år gammel, og trakk seg like etterpå som styreleder i både Olav Thon Gruppen og Olav Thon Stiftelsen.

I den forbindelse sa Kjetil Nilsen, konsernsjef og ny styreleder i Olav Thon Gruppen, følgende til EiendomsWatch:

– Etter mange år som styreleder og samtidig rundet en alder på 100 år fant Olav Thon det naturlig å trappe litt ned på arbeidsmengden.

– Men Thon er fortsatt aktiv som ordinært styremedlem og bidrar med sin enorme erfaring til konsernet som vanlig, sa Nilsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo