Bane Nor Eiendom kjøper sentral eiendom i Sandvika

Eiendommene består av kontorer, handel og parkering, og selges av DNB Livsforsikring for nesten 600 millioner kroner.
KJØPER SENTRAL EIENDOM: Morten Austestad og Bane Nor EIendom har sikret seg eiendommene i Sandvika for nesten 600 millioner kroner. | Foto: Bane Nor Eiendom
KJØPER SENTRAL EIENDOM: Morten Austestad og Bane Nor EIendom har sikret seg eiendommene i Sandvika for nesten 600 millioner kroner. | Foto: Bane Nor Eiendom

Bane Nor Eiendom kjøper Leif Tronstads plass 1-7 i Sandvika. Selger er DNB Livsforsikring, og prisen er rett i underkant av 600 millioner kroner. Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i Sandvika Torg AS og Sandvika Torg Hjemmel AS, opplyser Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Eiendommen befinner seg rett ved togsporene i Sandvika, og består av 13.600 kvadratmeter kontor- og handelsareal, samt nesten 440 parkeringsplasser.

Utviklingsdirektør i Bane Nor Eiendom, Morten Austestad, forteller at de kjøpte eiendommen for å få bedre kontroll over området rundt en av Norges travleste togstasjoner.

– Vi kjøpte denne tomten for å skape et bedre knutepunkt og gjøre Sandvika klar for fremtidens jernbane. Å eie tomter så tett på sporet er viktig for oss, både som eiendomsutvikler, men også som støttespiller for jernbanen, sier han.

Ingen konkrete planer

– Per i dag har vi ikke konkrete planer for eiendommen, som har en god kontantstrøm. Vi ønsker å skape gode områder ved stasjonen, og er åpne for ulike arealformål som understøtter knutepunktet som for eksempel hotell, bolig eller kontorer. Det vil også være naturlig å vurdere utvidelse av jernbanestasjonen (antall spor) og bussterminalen i et lengre perspektiv, sier Austestad.

Foto: Dimitry Tkachenko Photography / Bane Nor Eiendom
Foto: Dimitry Tkachenko Photography / Bane Nor Eiendom

DNB Livsforsikring kjøpte eiendommen på Leif Tronstads plass i Sandvika i 1999. DNB Næringseiendom har på vegne av DNB Livsforsikring forvaltet og videreutviklet eiendommen siden den gang. Eiendommen ligger sentralt passert ved knutepunktet Sandvika Stasjon, med kun 10 minutter med tog til Oslo S.

Mer langsiktig enn strategien tilsier

Administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge, kommenterer salget følgende:

– Leif Tronstads plass er en av de siste knutepunkter i Oslo-området som ikke er ferdig utviklet, og det har vært spennende å jobbe med eiendommen og reguleringen av området. Utviklingen vil, etter at Viken Fylkeskommune blir oppløst, bli mer langsiktig enn det DNB Livsforsikrings strategi tilsier. 

– Vi er stolte og glade over å kunne overlate en sentral eiendom med gode leietakere til Bane Nor Eiendom. Vi er fornøyde med salget, og er trygge på at kjøperen vil sikre en god videre utvikling og forvaltning av eiendommen, sier hun.

Meglere i transaksjonen har vært Newsec i samarbeid med Hadrian Eiendom. Juridisk rådgiver for DNB Livsforsikring har vært Schjødt, og Thommessen for Bane Nor Eiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo