DNB forlenger leieavtalen for 49.200 kvadratmeter i Bjørvika

En av årets største fornyelser i antall kvadratmeter for næringsbygg er et faktum. DNB forlenger leieavtalen for «Midtbygget» i Bjørvika.
DNB LEIER AV DNB: Leieavtalen for hovedkontoret til DNB blir forlenget til 2037. | Foto: DNB
DNB LEIER AV DNB: Leieavtalen for hovedkontoret til DNB blir forlenget til 2037. | Foto: DNB

DNB Næringseiendom har på vegne av DNB Livsforsikring inngått avtale med DNB Bank om forlengelse av leieavtalen for «Midtbygget» i Bjørvika» i Dronning Eufemias gate 30 i Oslo. 

Leiearealet er 49.200 kvadratmeter og avtalen er forlenget til 30. juni 2037.

Partene er ifølge en pressemelding enige om at utleier skal gjennomføre bygningsmessige tilpasninger og oppgraderinger av lokalene i forbindelse med forlengelsen. 

Tiltakene er overordnet delt inn i leietakertilpasninger og ENØK-tiltak. Arbeidene skal, så langt mulig, gjennomføres i løpet av 2024. 

Leietakertilpasningene skal i hovedsak utføres i arealer som betjener fellesfunksjoner, herunder Børsbar, Bankboks, Store Auditorium og stillerom/møterom, det vil i hovedsak si lokaler og rom hvor brukerne skal samhandle via fysisk og/eller elektronisk kommunikasjon. Det er videre planlagt en del tiltak for å bedre akustikk i lokalene, samt noe på design. 

Det er videre en felles målsetning å få redusert energibruken i bygget sett i forhold til historisk forbruk. Det er derfor enighet om at det skal gjennomføres en rekke ENØK tiltak på eiendommen. Disse tiltak vil bidra blant annet til bedre styring og kontroll med energibruken og redusert CO2 -utslipp. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo