Vertikal Nydalen fikk avslag på søknad – endringene er allerede gjort

Mens ansvarlig søker på vegne av Avantor argumenterer for at endringene er gjort av hensyn til klima og miljø, mener PBE at dette ikke gir grunnlag til å gå overskride rammetillatelsen. 
AVSLAG: Avantors ansvarlige søker fikk nylig avslag på allerede gjennomførte endringer av fasaden til Vertikal Nydalen. | Foto: Illustrasjon: Snøhetta
AVSLAG: Avantors ansvarlige søker fikk nylig avslag på allerede gjennomførte endringer av fasaden til Vertikal Nydalen. | Foto: Illustrasjon: Snøhetta

Tidligere i høst oppdaget Plan- og bygningsetaten avvik på Vertikal Nydalens fasade fra det som var planlagt og godkjent. Derfor søkte Helhetskontroll AS, på vegne av Avantor, om tillatelse i etterkant. Nå har PBE avslått søknaden om endringene – som altså allerede er gjort. Det skriver Nordre Aker Budstikke.

Ifølge avisen mener PBE at endringene som har blitt gjort uten tillatelse «endrer byggets karakter», og at fasadeendringene «vurderes å ikke lenger inneha gode visuelle kvaliteter i seg selv eller i forhold til dets plassering».

«Ansvarlig søker, Helhetskontroll AS sendte inn søknad om endring av fasaden i oktober. Der søker de om de endringene som allerede er blitt gjort, og redegjør for at disse ble gjort for å bevare husets funksjon», skriver NAB.

Samtidig som ansvarlig søker argumenterer for at endringene er gjort av hensyn til klima og miljø, mener PBE på sin side at dette ikke gir grunnlag til å bevege seg utenfor det de fikk lov til i rammetillatelse. 

NAB skriver at PBE oppfordrer til en dialog om veien videre, med håp om å finne løsninger på fasaden som tilfredsstiller plan- og bygningsloven.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo