Recreate avvikler Evolve og jobber med kreditorene for å «finne minnelig løsning» innen nyttår

Finansielle problemer ligger både bak og foran Evolve. Derfor har Recreate besluttet å legge selskapet med det fleksible kontorkonseptet ned.
Emil Eriksrød er leder og grunnlegger av Recreate, som nå legger ned Evolve. | Foto: Torunn Stavran Johansen, Recreate
Emil Eriksrød er leder og grunnlegger av Recreate, som nå legger ned Evolve. | Foto: Torunn Stavran Johansen, Recreate

Recreate-eide Evolve har tidligere meldt om røde tall og tunge tak. Nå blir det slutt på hele selskapet, ifølge en børsmelding fra Recreate.

Eierselskapet viser til finansrapporten for første halvår 2023 der beskjeden om at den økonomiske situasjonen i Evolve har vært utfordrende til tross for at betydelige kostnadskutt og andre tiltak har blitt gjennomført i løpet av året.

«På grunn av disse økonomiske vanskelighetene, manglende lønnsomhet fremover og oppsigelse av leieavtaler fra utleiere, har styret i Evolve i dag vedtatt å avvikle deres forretningsvirksomhet», skriver Recreate.

Målet er å være ferdig med avviklingen innen midten av desember.

Tiden frem til da vil ifølge Recreate bli brukt på å gjennomføre en ryddig avvikling for å redusere tap for de involverte partene, inkludert utleiere, kunder og leverandører. Eierselskapet Flex vil på denne bakgrunn også avvikle samtidig, opplyser Recreate.

«En andel av Evolves forpliktelser er garantert av selskapet. Recreate har på denne bakgrunn startet forhandlinger med relevante kreditorer for å finne en minnelig løsning på garantikravene innen utgangen av 2023», skriver selskapet.

Les børsmeldingen her

Evolve ble konsolidert inn i regnskapet til Recreate fra 1. januar i fjor. I Recreates konsernregnskap kom det frem at Evolve genererte 84 millioner kroner i driftsinntekter i fjor, og at Evolve-resultatet endte på et underskudd på 63 millioner kroner. 

I en note finner man at datterselskapet RCR Flex (som eier 100 prosent av aksjene i Evolve) fikk et underskudd på 147,5 millioner kroner i fjor og hadde negativ egenkapital ved årsskiftet.

Egeneide Evolve var i fjor største leietaker hos Recreate med 16,7 prosent av leieinntektene. Kjøpet av Evolve skjedde trinnvis i årene 2020-22 og var vurdert som en forretningsmulighet til å kombinere eiendomsutvikling og coworking, ifølge årsmeldingen. 

Ved inngangen til året tilbød Evolve arbeidsplasser på 25 lokasjoner. Videre stod det at Evolve hadde solid vekst i 2022 og økende etterspørsel.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo