Helen & Hard vant oppdraget om Landbrukskvartalets nye kontorbygg

Arkitektkontoret Helen & Hard skal tegne Landbrukskvartalets nye næringsbygg mot Schweigaards gate. 
VINNERTEAMET: Guillermo Ramirez (fra venstre), partner og kreativ leder Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide og Karen Jansen. | Foto: Geir Anders R. Ørslien
VINNERTEAMET: Guillermo Ramirez (fra venstre), partner og kreativ leder Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide og Karen Jansen. | Foto: Geir Anders R. Ørslien

Oppdragsgiver er Landbrukskvartalet Utvikling, eid av Bondelaget, Aspelin Ramm Eiendom og Vedal. 

– Vi er stolte av å kunne gi dette oppdraget til en så innovativ og modig partner som Helen & Hard. Her får både Oslo og nabolaget et vakkert, åpent møtested med gode arbeidsplasser, sier prosjektleder Jostein Swensen i Aspelin Ramm Eiendom i en pressemelding.

Helen & Hard har blitt hedret med flere prestisjefylte priser i både inn- og utland for miljøvennlig og nytenkende arkitektur. Bygget i Schweigaards gate 34 blir deres første store prosjekt i Oslo. 

Base i Stavanger og Oslo

Partner og kreativ leder Reinhard Kropf gleder seg til å komme i gang i Landbrukskvartalet.

– Vi er ekstremt takknemlige for å ha blitt valgt, og har alltid drømt om å få arbeide med Aspelin Ramm. Vi kjenner dem som en svært ambisiøs og faglig sterk aktør som deler vår lidenskap for god arkitektur, byutvikling og bærekraft, sier Kropf i meldingen. 

Arkitektkontoret er etablert i både Stavanger og Oslo. Nybygget de nå arbeider med skal erstatte det gamle Landbrukets hus, som har stått uforandret siden det ble oppført i 1964. 

Arkitektene har arbeidet med en tilnærming der trekonstruksjoner er synlige og har underveis utforsket flere ulike tilnærminger til materialbruk og uttrykk. Nå skal skissene foredles videre i samarbeid med prosjektteamet.

– Gir bygget et unikt preg

– Vi ønsket oss et grønt, fleksibelt og rasjonelt kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet, og Helen & Hard utmerket seg med en tilnærming som harmonerer godt med det vi ser etter for å gi bygget et unikt preg, fastslår prosjektleder Jostein Swensen. 

Han setter stor pris på at teamet hos Helen & Hard deler ambisjonene for hva det nye prosjektet skal gi til fremtidige leietakere og nærmiljø. For Reinhard Kropf er det menneskene og de bærekraftige kvalitetene som står sentralt.

– For oss har det vært viktig å skape et generøst og opplevelsesrikt sted som inviterer folk til å møtes, enten de vil nyte uteserveringen på det overbygde torget mot Schweigaards gate eller finne vei innover i bygningen og videre til resten av det grønne kvartalet. Dette er et spennende og viktig sted rent byplanmessig, og vi har lagt mye omtanke inn i planene for hvordan dette bygget skal forholde seg til gatemiljøet og nabolaget rundt oss, forteller Reinhard Kropf.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo