SBB vil børsnotere Public Property Invest i Oslo

Public Property Invest kan bli notert på Oslo Børs. Den svenske hovedeieren SBB har startet prosessen.
VIL BØRSNOTERE PPI: Leiv Synnes, administrerende direktør i SBB | Foto: PR / SBB
VIL BØRSNOTERE PPI: Leiv Synnes, administrerende direktør i SBB | Foto: PR / SBB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden ABs (SBB) tilknyttede selskap Public Property Invest AS (PPI) forbereder seg på en mulig notering på Oslo Børs.

SBB eier 44,8 prosent av aksjene i PPI, som per 30. juni 2023 eide norske eiendommer til en verdi av omtrent 9 milliarder norske kroner. 92 prosent av PPIs leieinntekter kommer fra den norske staten eller norske kommuner.

«For å styrke PPIs plattform og redusere gjeld i PPI, diskuterer SBB og PPI en overføring av deler av SBBs norske eiendomsportefølje og SBBs norske organisasjon til PPI i forbindelse med børsnoteringen, heter det i en pressemelding fra det gjeldstyngede svenske eiendomsselskapet.

– PPIs eiendommer gir attraktiv avkastning og lav risiko i leieinntektene. Den vurderte transaksjonen gir tilgang til aksje- og kredittmarkedene og letter oppnåelsen av ønsket investeringsgrad av risikonivået. SBB har ikke til hensikt å redusere sitt eierskap, ambisjonen er å støtte PPI på lang sikt og dermed dra nytte av de sterke fundamentene som denne investeringen tilbyr, sier Leiv Synnes, administrerende direktør i SBB, i meldingen.

Arctic Securities, DNB Markets Danske Bank og Nordea Bank er valgt som rådgivende banker, og Advokatfirmaet Thommessen er engasjert som juridisk rådgiver i forbindelse med den vurderte børsnoteringen.

På forsommeren 2023 refinansierte Public Property Invest flere obligasjonslån. Lån på totalt 762 millioner kroner forfalt. Det ble gjort for å opprettholde en komfortabel gjeldsgrad, opplyste PPI-sjef Morten Kjeldby den gangen.

Kjeldby ønsker ikke å gi kommentarer til EiendomsWatch fredag, men viser til pressemeldingen sendt ut fra SBB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo