Narvik sykehus lagt ut for salg: Prisantydning 80 millioner

– Det er sjelden man får en mulighet til å sette avtrykk i en by i så stor grad som man får her, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.
TIL SALGS: Narvik sykehus skal skifte eier. | Foto: Statsbygg
TIL SALGS: Narvik sykehus skal skifte eier. | Foto: Statsbygg

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) flytter inn i nytt sykehusbygg i slutten av november. Dermed åpner det seg nye muligheter for den gamle sykehuseiendommen, skriver Statsbygg i en pressemelding.

– Dette er en stor og spennende eiendom, som ligger høyt og fritt like ved Narvik sentrum. Det er sjelden man får en mulighet til å sette avtrykk i en by i så stor grad som man får her, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i meldingen.

Tomten på rundt 42.000 kvadratmeter eies i dag av Statsbygg mens bygningsmassen på cirka 20.000 kvadratmeter eies av UNN. Eiendommen er nå lagt ut for salg, og selges til markedspris med en vurdert verdi på opptil 80 millioner kroner. 

I perioden frem til nye UNN Narvik er fullt operativt vil UNN leie tilbake hele eiendommen med en årlig leie på 7,5 millioner kroner. Med en tilbakeleieavtale sikrer man at verken ansatte eller pasienter berøres av salgsprosessen.

Norion Næringsmegling er engasjert som rådgiver for salget av eiendommen. Etter planen vil budgivningen starte i juni.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo