Hydro skal inn i nytt hovedkontor – Snøhetta får oppdraget

Snøhetta har blitt valgt av Norsk Hydro til å transformere selskapets nye hovedkvarter og arbeidsplass for 750 ansatte. 
PÅ FLYTTEFOT: Hydro skal flytte fra bygget i bakgrunnen til bygget i forgrunnen. | Foto: Hydro
PÅ FLYTTEFOT: Hydro skal flytte fra bygget i bakgrunnen til bygget i forgrunnen. | Foto: Hydro

Norsk Hydros 750 ansatte på Vækerø skal flytte.

«Ved å flytte ut av dagens lokaler, men bare over veien, kan Hydro utvikle en arbeidsplass for fremtiden, samtidig som de blir værende der de har holdt til i over 40 år. Det nye kontoret vil bli forvandlet med helt nye løsninger som legger til rette for nye måter å jobbe på: fleksible, men også tilpasset ulike behov», heter det i en pressemelding fra Snøhetta.

– Vi er glade for å ta fatt på dette viktige prosjektet som vil påvirke mange Hydro-ansatte. Vi går inn i det med respekt for selskapets viktige historie og for å flytte grenser med høye bærekraftsmål. Med vår lange og vellykkede samarbeidshistorie, er Snøhetta sikre på at dette prosjektet vil vise seg å bli et internasjonalt utstillingsvindu for hvordan innovativ transformasjon og bærekraftig design av høy kvalitet bør være, sier Marius Hauland Næss, Snøhettas direktør for Akkvisisjon og Business i Norden. 

Hydros ambisjon med interiørarkitekturprosjektet er å forbedre funksjonaliteten, estetikken og bærekraften i det nye hovedkvarteret på Vækerø i Oslo, samtidig som det skal gjenspeile Hydros merkevareidentitet og kultur. Det opplyses at bærekraftige materialvalg og energieffektivitet er viktige styrende prinsipper. 

16.500 kvadratmeter

Omfanget av transformasjonen strekker seg over fire etasjer og 16.500 kvadratmeter. Snøhetta har som mål å redusere CO2-fotavtrykket ved å gjenbruke eksisterende bygningselementer, identifisere optimale løsninger for bevaring og gjenbruke materialer fra eventuelle rivninger for å gi plass til nye utbygginger.

I denne sammenhengen ser Hydro også på muligheten for å aktivisere parken på Vækerø Hovedgård i større grad, slik at de ansatte kan tilbys flere aktiviteter både i og utenfor arbeidstiden, og revitalisere Campus Vækerø. 

Overtar Sweco-lokalene

Allerede i februar 2023 ble det kjent at Norsk Hydro hadde inngått en avtale med Norsk Hydros Pensjonskasse om leie av nye kontorlokaler i pensjonskassens eiendom Vækerø Park mellom Skøyen og Lysaker, i Oslo kommune. Hydro flytter sitt hovedkontor internt i Vækerø Park til arealer som blir ledigstilt etter Sweco.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo