Industri- og logistikkaktør dro inn 14,7 millioner i leier

KMC Properties la frem kvartalsrapport torsdag morgen. Selskapet fortsetter veksten i andre kvartal.
TRAVELT KVARTAL: I løpet av 2. kvartal har KMC annonsert to oppkjøp og omvestert omtrent 30 millioner kroner i utvikling av eksisterende eiendommer. | Foto: KMC Properties
TRAVELT KVARTAL: I løpet av 2. kvartal har KMC annonsert to oppkjøp og omvestert omtrent 30 millioner kroner i utvikling av eksisterende eiendommer. | Foto: KMC Properties

KMC Properties melder om et netto driftsresultat på 51,7 millioner kroner for andre kvartal 2020, og et driftsoverskudd på 34,6 millioner kroner.

Ettersom selskapet ble opprettet i 2020, foreligger det ikke sammenlignbare tall fra fjorårets andre kvartal.

– Vi fortsetter å levere på våre vekstambisjoner i andre kvartal og hittil i tredje kvartal i år, noe som også reflekteres i at vi har annonsert totalt tre utviklingsprosjekter og fire oppkjøp, sier administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties.

Leieinntektene beløp seg til 53,7 millioner kroner, opp fra 53,1 millioner i første kvartal 2021.

Nettoinntekter fra eiendomsforvaltning beløp seg til 14,7 millioner kroner, mot 4,6 millioner i første kvartal.

Resultat for skattekostnad var 43,8 millioner, mot 76,5 millioner kvartalet før. Etter skattekostnad var tallene henholdsvis 30,98 og 60,6 millioner kroner.

I løpet av perioden har KMC annonsert to oppkjøp av industrieiendommer i Danmark og i Molde for totalt om lag 72 millioner kroner. I tillegg investerte selskapet omtrent 30,3 millioner kroner i utvikling av eksisterende eiendommer.

Etter kvartalsslutt har KMC Properties annonsert to nye utviklingsprosjekter, inkludert en intensjonsavtale (LOI) med Slakteriet Holding AS om et nytt slakteri i Florø til 620 millioner kroner, og en avtale med Oppdal Spekemat om bygging av en ny produksjonsfasilitet i Oppdal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også