EiendomsWatch

CBRE venter nytt toppår for Norden

Det nordiske eiendomsmarkedet ligger an til å sette ny årsrekord i 2021 målt i transaksjonsvolum, ifølge CBREs Norden-sjef.

STANDHAFTIG: Det har vært en stri tørn for verdens økonomier etter pandemien, men Norge og naboene har eiendomsinvesteringer holdt seg stabilt. Bildet viser Barcode-rekken, Oslo Plaza og Postgirobygget i Oslo. | Foto: Berit Roald, NTB

I 2020 viste Norden seg som et motstandsdyktig marked for eiendomsinvesteringer i forhold til mange andre steder. Etter Heimstadens gigantiske oppkjøp av Akelius' boligportefølje tror regionsjefen for Norden i CBRE, Colin Waddell, vi kan se flere aktører på storhandel her.

– Fremover vil vi sannsynligvis se flere oppkjøp og porteføljetransaksjoner, da de fremstår som særlig attraktive, spesielt for nye aktører, skriver Waddell i en gjestekommentar i Kapital.

Ifølge ham er Norge, Sverige og Danmark tre av kun åtte land i verden som har en AAA-rating fra de fremste kredittvurderingsbyråene (Moody's, S&P og Fitch). I tillegg mener Waddell at en høyt utdannet befolkning også gjør Norden til et stabilt og attraktivt marked å satse i.

– CBREs prognoser tyder på at kontorsegmentet vil gjeninnta topposisjonen på mellomlang sikt, i takt med at økonomiene stabiliseres. Veksten i kontorsegmentet forventes å fortsette mot tidligere nivå, skriver Waddell.

Mens Waddells fokus er på det samlede markedet i Norden, er det allerede en rekke analytikere som venter rekordomsetning i markedet for næringseiendom i Norge. Administrerende direktør og partner i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud, spådde i august et transaksjonsvoulm på over 143 milliarder kroner i Norge i 2021. Analyseavdelingen til Newsec oppjusterte tidligere i høst sine estimater til rundt 140 milliarder kroner.

Newsec tror 2021 tikker inn med 140 milliarder i transaksjoner 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger