EiendomsWatch

Fornebubanen: Ruter trodde Oslo kunne få inn 1 milliard i grunneierbidrag

Fasiten så langt er 88 millioner kroner. – Oslos egen innsats for å skaffe grunneierbidrag står til stryk, sier gruppeleder Hallstein Bjercke i Oslo Venstre.

LEVERTE NOTAT i 2015: Daværende styreleder Bernt Stilluf Karlsen i Ruter og Hallstein Bjercke. | Foto: Knut Fjeldstad / NTB og Stian Lysberg Solum / NTB. Collage: EiendomsWatch

Bernt Stilluf Karlsen, som var Ruters styreleder i 2015, mente den gangen at Oslo kunne få opptil én milliard kroner fra grunneierne rundt Fornebubanen, skriver Aftenposten. Så langt er det hentet inn 88 millioner kroner, mens Bærum har skaffet til veie over to milliarder kroner fra utbyggerne på Fornebu.

Karlsen anslo i et notat at det skulle være mulig å hente inn opp mot tre milliarder kroner i utbyggerbidrag.

– At det skulle være mulig å få ut minst én milliard på Oslo-siden av Fornebubanen, var vi overbevist om, sier Karlsen til avisen.

Estimatene kom blant annet etter uformelle samtaler med grunneierne og basert på erfaringene han hadde som styreleder i Oslo Havn etter utbyggingen av Bjørvika og Tjuvholmen.

Oslo Venstres gruppeleder, Hallstein Bjercke, bestilte notatet i 2015, da han var næringsbyråd i hovedstaden.

– Når jeg hører byrådsleder Raymond Johansen stå på pressekonferansen og er sint over at Bærum ikke vil dele sine grunneierbidrag med Oslo, så må jeg bare si: Oslos egen innsats for å skaffe grunneierbidrag står til stryk, sier han.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch