EiendomsWatch

Akershus Eiendom: Avstanden mellom kjøper og selger har økt

Attraktive eiendommer med korte kontrakter og forventet leieprisvekst vil trolig fortsatt prises skarpt, tror Akershus Eiendom.

SER REPRISING: Analysesjef Kari Due-Andresen og hennes analyseteam i Akershus Eiendom mener stigende yielder peker mot reprising av markedet for næringseiendom. | Foto: Bård Gudim / Handelsbanken Norge

«Vi observerer fortsatt god aktivitet i transaksjonsmarkedet for næringseiendom, men opplever at avstanden mellom kjøper og selger har økt i løpet av de siste månedene», skriver Akershus Eiendom i en oppdatering.

Akershus Eiendom peker på at stigende yielder peker mot en reprising av markedet for næringseiendom, men selskapet venter at den blir høyst moderat sett i lys av den betydelige renteoppgangen.

«Attraktive eiendommer med korte kontrakter og forventet leieprisvekst vil trolig fortsatt prises skarpt og oppnå yielder under det som anses som prime», skriver Akershus Eiendoms analyseteam.

Eiendomsselskapet oppjusterer yield-estimatene for de fleste segmenter.

Les også:

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch