Svakere fra Veidekke: – Vi håndterer en krevende markedssituasjon og økte råvarepriser på en god måte

Det er spesielt to faktorer som sørget for at Veidekke leverer svakere resultater for andre kvartal i år enn for samme periode i fjor.
KLAR FOR RUSKEVÆR: Konsernsjef Jimmy Bengtsson har gjort grep for å takle svakere markedsforhold. | Foto: Veidekke ASA
KLAR FOR RUSKEVÆR: Konsernsjef Jimmy Bengtsson har gjort grep for å takle svakere markedsforhold. | Foto: Veidekke ASA

Veidekke omsatte for 9,9 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot 9,8 milliarder kroner i andre kvartal 2021. Resultatet før skatt var 355 millioner kroner, mot 391 millioner kroner i andre kvartal 2021.

Fire av fem virksomhetsområder økte lønnsomheten fra andre kvartal i fjor, skriver selskapet i en børsmelding. I Bygg Sverige er resultatene fortsatt svake og lavere enn i samme kvartal i fjor.

Samlet resultatmargin var 3,6 prosent, mot 4,0 prosent i andre kvartal 2021.

– Vi er godt fornøyde med at vi bedrer marginen i fire av fem virksomhetsområder i en krevende markedssituasjon. Samlet sett er konsernets resultat imidlertid noe lavere enn i fjor, hovedsakelig som følge av urealiserte kurstap på våre finansielle plasseringer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i meldingen.

– Ser resultater av grep

– Vi begynner å se resultater av de grepene vi har gjort i de siste par årene, og vi håndterer en krevende markedssituasjon og økte råvarepriser på en god måte. Vi tror på fortsatt fremgang og jobber videre mot våre langsiktige ambisjoner, sier Bengtsson.

Han sier at Veidekke fremover skal fortsette å velge prosjekter med riktig risikoprofil og arbeide videre med risikostyring i gjennomføringen av prosjekter.

– Vi skal ta kommersielt gode valg med den sterke kontantbeholdningen vi har. Slik vil vi kunne utnytte muligheter og fortsette fremgangen, også gjennom et noe svakere marked, sier Bengtsson.

Ordrereserven opp, spesielt i Norge

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde 13,2 milliarder kroner, mot 10,1 milliarder kroner i andre kvartal 2021. De norske virksomhetene stod for størsteparten av ordreinngangen.

Ved utgangen av andre kvartal utgjorde ordrereserven 44,2 milliarder kroner, mot 39,7 milliarder kroner ett år tidligere. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

– Ordresituasjonen i konsernet er god, spesielt i de norske virksomhetene. Kontraktene vi har landet gjennom andre kvartal har god kvalitet og passer godt inn i vår selektivitetsstrategi, sier Jimmy Bengtsson.

Her finner du børsmeldingen, rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo