EiendomsWatch

Svakere fra Veidekke: – Vi håndterer en krevende markedssituasjon og økte råvarepriser på en god måte

Det er spesielt to faktorer som sørget for at Veidekke leverer svakere resultater for andre kvartal i år enn for samme periode i fjor.

KLAR FOR RUSKEVÆR: Konsernsjef Jimmy Bengtsson har gjort grep for å takle svakere markedsforhold. | Foto: Veidekke ASA

Veidekke omsatte for 9,9 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot 9,8 milliarder kroner i andre kvartal 2021. Resultatet før skatt var 355 millioner kroner, mot 391 millioner kroner i andre kvartal 2021.

Fire av fem virksomhetsområder økte lønnsomheten fra andre kvartal i fjor, skriver selskapet i en børsmelding. I Bygg Sverige er resultatene fortsatt svake og lavere enn i samme kvartal i fjor.

Samlet resultatmargin var 3,6 prosent, mot 4,0 prosent i andre kvartal 2021.

– Vi er godt fornøyde med at vi bedrer marginen i fire av fem virksomhetsområder i en krevende markedssituasjon. Samlet sett er konsernets resultat imidlertid noe lavere enn i fjor, hovedsakelig som følge av urealiserte kurstap på våre finansielle plasseringer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i meldingen.

– Ser resultater av grep

– Vi begynner å se resultater av de grepene vi har gjort i de siste par årene, og vi håndterer en krevende markedssituasjon og økte råvarepriser på en god måte. Vi tror på fortsatt fremgang og jobber videre mot våre langsiktige ambisjoner, sier Bengtsson.

Han sier at Veidekke fremover skal fortsette å velge prosjekter med riktig risikoprofil og arbeide videre med risikostyring i gjennomføringen av prosjekter.

– Vi skal ta kommersielt gode valg med den sterke kontantbeholdningen vi har. Slik vil vi kunne utnytte muligheter og fortsette fremgangen, også gjennom et noe svakere marked, sier Bengtsson.

Ordrereserven opp, spesielt i Norge

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde 13,2 milliarder kroner, mot 10,1 milliarder kroner i andre kvartal 2021. De norske virksomhetene stod for størsteparten av ordreinngangen.

Ved utgangen av andre kvartal utgjorde ordrereserven 44,2 milliarder kroner, mot 39,7 milliarder kroner ett år tidligere. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

– Ordresituasjonen i konsernet er god, spesielt i de norske virksomhetene. Kontraktene vi har landet gjennom andre kvartal har god kvalitet og passer godt inn i vår selektivitetsstrategi, sier Jimmy Bengtsson.

Her finner du børsmeldingen, rapporten og presentasjonen

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch