EiendomsWatch

Mosvold kjøper av gjeldstynget menighet i Kristiansand

Kurt Mosvold senker avkastningskravet når han nå kjøper eiendommen av pinsemenigheten Filadelfia i Kriistiansand.

KJØPER: Kurt Mosvold redder menighet ut av knipe. | Foto: Øystein Byberg

– Egentlig er det ganske enkelt: Vi kombinerer business med å støtte et godt formål, sier Kurt Mosvold, sjef for og hovedeier i Mosvold & Co, til Fædrelandsvennen.

Nå har han kjøpt bo- og integreringssenteret Shelter, på hjørnet av Tordenskjoldsgate og Festningsgata i Kristiansand, bestående av fire hus. Eiendommen er kjøpt for prisantydning 13 millioner kroner.

– Med et godt formål som dette kan vi senke avkastningskravet, pluss at det jo ligger reguleringsbestemmelser på eiendommen som presser markedsverdien, og som nok bidro til at det aldri ble noen budkamp. For øvrig har Shelter fått en mulighet for å kjøpe ut eiendommen selv til samme pris innen 12 måneder.

Det er pinsemenigheten Filadelfia som selger eiendommen. De måtte selge for å få ned gjelden etter å ha havnet i trøbbel etter byggingen av kongressenteret Q42.

Les også:

Menighet selger eiendommer for å redde kongressenter


Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch