Ansatte og direktører i Eiendomsspar kjøper aksjer med solid rabatt

35 ansatte i Eiendomsspar kjøper aksjer i selskapet som en del av en incentivordning. Blant kjøperne finner vi administrerende direktør Christian Ringnes, viseadministrerende direktør Sigurd Stray og finansdirektør Jon Rasmus Aurdal.
KJØPER I EIENDOMSSPAR: Christian Ringnes er blant ansatte og ledere som kjøper aksjer i selskapet. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KJØPER I EIENDOMSSPAR: Christian Ringnes er blant ansatte og ledere som kjøper aksjer i selskapet. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Styret i Eiendomsspar har vedtatt å etablere en treårig aksjebasert incentivordning for selskapets ansatte, fremgår det av en børsmelding publisert torsdag kveld.

Ordningen gir de ansatte mulighet til å kjøpe aksjer i Eiendomsspar, fra selskapets beholdning av egne aksjer, for et årlig beløp tilsvarende maksimalt en årslønn og med tre års binding. Første kjøp er gjennomført 8. desember 2022 og det vil bli mulighet til å tegne aksjer igjen i 2023 og 2024.

Totalt 35 deltakere i selskapets aksjetilbud har tegnet seg for 162.367 aksjer, hvorav administrerende direktør Christian Ringnes har kjøpt 25.503 aksjer, viseadministrerende direktør Sigurd Stray har kjøpt 23.042 aksjer og finansdirektør Jon Rasmus Aurdal har kjøpt 16.554 aksjer.

Eierskapet til aksjene har en bindingstid på tre år og aksjene er omsatt til markedspris.

Prisen per aksje er basert på gjennomsnittlig omsetningskurs de siste to månedene før tegningsperiodens start, fratrukket rabatt for bindingstid. Rabatten er 26,15 prosent, som gir en tegningskurs på 223,50.

Det opplyses at beregning er fastsatt basert på Black-Scholes verdsettelsesmodell, utarbeidet av ekstern rådgiver.

Etter transaksjonen er Eiendomsspars beholdning av egne aksjer 522.706. Christian Ringnes, Sigurd Stray og Jon Rasmus Aurdal sin beholdning av Eiendomsspar aksjer er henholdsvis 54.191, 140.144 og 61.500.

Ringnes er dominerende aksjonær i Victoria Eiendom, som kontrollerer Eiendomsspar..

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev