Recreates aksjekurs kraftig opp etter nyttår

Nå knytter det seg stor spenning til rapporten for fjerde kvartal for det tidligere kriserammede eiendomsselskapet. 
VOKSER: Emil Eriksørds Recreate vokser i verdi igjen, etter kraftig fall i 2022. | Foto: Ida Bjørvik / R8 Group
VOKSER: Emil Eriksørds Recreate vokser i verdi igjen, etter kraftig fall i 2022. | Foto: Ida Bjørvik / R8 Group

Tredje kvartal 2022 ble en vanskelig periode for Telemarks-baserte Recreate. Med et underskudd på 222 millioner kroner i tredje kvartal, ble det iverksatt en redningsaksjon for å berge selskapet som Emil Eriksrød først startet opp som R8 Property. 

Eiendomswatch har flere ganger omtalt snuoperasjonen i selskapet. Det ble varslet både emisjon, salg av eiendommer, og nedskjæringer i kostnader. Så langt har man ikke sett noe til en emisjon, men flere ansatte måtte forlate, og det er solgt unna en del eiendom for å frigjøre kapital.

Samtidig har Emil Eriksrød og resten av ledelsen i selskapet framforhandlet nye avtaler med kreditorene, og har nå fram til oktober for å få skuta på rett kjøl. I denne perioden raste aksjekursen dramatisk for det børsnoterte selskapet. 

På det høyeste var aksjekursen over 27,4 kroner i september i fjor. Så startet fallet, og det ga seg ikke før 29. desember. Da var aksjekursen på 7,8. Det er lite likviditet i aksjen, men aksjekursen spratt opp 10. januar på små handelsvolum etter at selskapet meldte salg av eierposten i Inkognitogaten 33 og siste og gjenstående bankgodkjennelse for avdragsutsettelse og forlengelse av forfall til midten av oktober i år på visse avtalte betingelser. 

Siden da har kursen ligget mellom 13,20 og 14 kroner. Mandag formiddag ligger kursen på 12,70.

17. februar legges kvartalsrapporten for Q4 i fjor fram og Eiendomswatch har vært i kontakt med Eriksrød. Han har ikke anledning å kommentere den nåværende situasjonen, men vil komme tilbake etter rapporten foreligger. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også