Eva Hagen, Mona Ingebrigtsen og Sverre Landmark inn i styret i Dokken Utvikling

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet med utviklingen av Dokken, sier byråd Per-Arne Hvidsten Larsen i Bergen, som har valgt ut hvem som skal sitte i styret for utviklingselskapet som skal stå bak en helt ny bydel i havneområet i byen.
HAR FUNNET STYREMEDLEMMER: Byråd for finans, næring og eiendom, Per-Arne Hvidsten Larsen | Foto: Marit Hommedal / NTB
HAR FUNNET STYREMEDLEMMER: Byråd for finans, næring og eiendom, Per-Arne Hvidsten Larsen | Foto: Marit Hommedal / NTB

Byrådet i Bergen har funnet de tre som skal sitte i styret for utviklingsselskapet for Dokken. Det er Eva Hagen, Mona Ingebrigtsen og Sverre Landmark.

Dokken Utvikling AS er et selskap som er 100 prosent eid av Bergen kommune. Selskapet får en nøkkelrolle i utviklingen av eiendommene som kommunen eier på Dokken. 

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet med utviklingen av Dokken. Jeg mener vi har funnet et styre som har den kompetansen og erfaringen som er nødvendig for å skape den nye bydelen, sier byråd for finans, næring og eiendom, Per-Arne Hvidsten Larsen, i en melding.

– Jeg setter stor pris på at jeg får være med å bidra i arbeidet med transformasjonen av Dokken. Jeg gleder meg veldig til å se denne nye bydelen utvikle seg i årene som kommer. Nå starter arbeidet med å bygge videre på det gode og spennende grunnlaget arealstrategien gir, og slik at vi får en utvikling av området som er bærekraftig både miljømessig, sosial og økonomisk, sier påtroppende styreleder Eva Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLIK KAN DET BLI: Dokken skal bli en levende bydel i Bergen | Foto: Mad arkitekter
SLIK KAN DET BLI: Dokken skal bli en levende bydel i Bergen | Foto: Mad arkitekter
I dag er Dokken et havneområde. Godshavnen skal flyttes ut av byen, og kommunen arbeider med å legge til rette for at Dokken skal bli en levende, vital og interessant del av byen for alle.

Transformasjonsområdet Dokken strekker seg fra Jekteviken i nordøst til Møhlenpriskaien sør for Puddefjordsbroen. Bergen kommune eier mesteparten av arealet, det vil si 220 dekar. Utvikling og realisering av Dokken som ny bydel i Bergen sentrum vil kunne ta flere tiår.

  • Eva Hagen er utdannet jurist fra Universitet i Bergen. Hun arbeider i dag som partner og advokat i advokatfirmaet Ræder, hvor hun leder firmaets eiendomsavdeling. Hagen har tidligere vært administrerende direktør i HAV eiendom AS og har i dag ulike styreverv i relevante utviklingsselskap.
  • Mona Ingebrigtsen er utdannet sivilingeniør i bygg med tilleggsutdanning i Bedriftsøkonom og en MBA i strategisk ledelse fra NHH. Hun arbeider i dag som selvstendig næringsdrivende innenfor styrearbeid, rådgivnings, og konsulentvirksomhet. Fra 2010 til 2022 var Mona Ingebrigtsen administrerende direktør i Oslo Areal.
  • Sverre Landmark er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har tidligere blant annet arbeidet som advokat. Han har jobbet som markedsdirektør i Aspelin Ramm Eiendom AS og senere direktør for samfunn og plan i samme firma. Fra 2018 har han vært partner i Propiz AS som rådgiver innenfor utvikling av eiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo