Oslo Airport City og Coop Norge er enige om transaksjon på Gardermoen

Coop Norge kjøper en tomt på 38.700 kvadratmeter av Oslo Airport City. Eiendommen ligger tett på Coops logistikksenter på Gardermoen, og er et strategisk tomtekjøp for dagligvareaktøren. 
OPPKJØP: Helge Christian Haugen i Coop Norge sier at tomtekjøpet på Gardermoen er strategisk viktig for selskapet. | Foto: Hanne Elisabeth Holst / SiO
OPPKJØP: Helge Christian Haugen i Coop Norge sier at tomtekjøpet på Gardermoen er strategisk viktig for selskapet. | Foto: Hanne Elisabeth Holst / SiO

I en pressemelding fra Colliers meldes det at Coop Norge og Oslo Airport City er enige om overdragelsen av en stor tomt på Gardermoen. For Coop Norge er dette et strategisk oppkjøp, ifølge Colliers. 

– Coop har 1200 butikker over hele landet, og Gardermoen er et sentralt utgangspunkt for mye av Coops aktivitet. Tomtekjøpet er derfor strategisk viktig for oss å sikre muligheten for fremtidig utvikling på Gardermoen, sier Helge Christian Haugen, administrerende direktør i Coop Norge, i meldingen. 

Coop har foreløpig ingen planer for tomten, og sier at hensikten med kjøpet er å utvide tomtereserven til selskapet. Ifølge Haugen har Coop også en tomt rett ved, og dermed rår de over totalt 50 mål i samme område. 

Oslo Airport City er et utviklingsselskap som eier 1150 mål i Gardermoen Næringspark. Selskapet har 70.000 kvadratmeter med logistikk under oppføring, og ferdigstilte nylig sitt første bygg, Porsche Center Gardermoen. 

– Vi planlegger selv å utvikle over 500.000 kvadratmeter logistikk på våre tomter, og ser det som veldig positivt at Coop ønsker å utvide sin virksomhet som vår nærmeste nabo, sier administrerende direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

Colliers og Advokatfirmaet Thommessen har vært selgers rådgivere, mens Bahr har vært kjøpers rådgiver. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo