Hvem blir 10-årets byutvikler? Finalist nummer én: Oslo S Utvikling

– Gjennom å kåre 10-årets byutvikler vil OMA hedre de aller flinkeste byutviklere våre, sier Erling Fossen i OMA. Vi presenterer de tre finalistene, i dag Oslo S Utvikling.
VANNKUNSTEN: Oslo S Utvikling står bak prosjektet i Bjørvika. | Foto: Oslo S Utvikling
VANNKUNSTEN: Oslo S Utvikling står bak prosjektet i Bjørvika. | Foto: Oslo S Utvikling

Under Oslo Urban Week skal både årets og 10-årets byutvikler kåres. Det skjer i forbindelse med 10-årsjubileet for kåringen.

Arrangøren OMA (Oslo Metropolitan Area) varsler dessuten flere nye grep i år. I stedet for at programkomiteen kårer finalistene har OMA overlatt dette til 15 av landets fremste arkitektfirmaer. Det vises til at arkitektene jobber tettest på utviklerne og ser hvem som er villig til å samarbeide for å få til den beste byutviklingen. 

10-årets byutvikler gjennom hele perioden 2014-2023 er en all stars-turnering og velges blant de tidligere finalistene.

– Byutviklingen har aldri vært bedre

– Oslofolk liker å klage over alt, men vi må ikke glemme at kvaliteten på byutviklingen i Oslo aldri har vært bedre. Perioden 2014-2023 representerer byutviklingens tiår der eiendomsutvikling har blitt til fremragende byutvikling. Oslo har kanskje aldri sett bedre ut eller vært i bedre form, sier daglig leder Erling Fossen i OMA i en e-post til EiendomsWatch.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIL HEDRE BYUTVIKLERE: Erling Fossen leder OMA
VIL HEDRE BYUTVIKLERE: Erling Fossen leder OMA
– Gjennom å kåre 10-årets byutvikler vil OMA hedre de aller flinkeste byutviklere våre og la dem sette standarden som alle må strekke seg mot. Bare slik kan Oslo bli et forbilde for byutvikling, sier Fossen.

Finalist nummer én: Oslo S Utvikling

I påskedagene vil vi presentere de tre finalistene. Først ut er Oslo S Utvikling, som endte på tredje plass når det gjelder stemmer.

Med 7 stemmer krabber Oslo S Utvikling akkurat foran Hav Eiendom. 

«Disse to har i all hovedsak bygget den nye bydelen Bjørvika med Oslo S Utvikling som storebror. Den nye bydelen startet med byggingen av høyhusrekken Barcode, der de to siste byggene i rekka, «Cliffhanger» og «The Wedge», sto ferdig høsten 2016. Siden den gang er første del av Bispevika bygget med en vellykket blanding av kontorer, innovative byboliger (Vannkunsten), og et sammenhengende attraktivt bygulv. De store allmenningene er også endelig på plass anført av den prisbelønte Stasjonsalmenningen. Bjørvika har blitt en destinasjon for både tilreisende og byens egen befolkning», skriver OMA i forbindelse med kåringen.

– Det er kult at ambisjonene våre legges merke til i bransjen, og vi setter stor pris på anerkjennelsen i sterk konkurranse med andre flinke utbyggere, sier administrerende direktør Lars Holm i Oslo S Utvikling til EiendomsWatch.

De øvrige finalistene presenteres tirsdag og onsdag.

Spenningen utløses i september

Vinneren avsløres på Oslo Urban Week, som går av stabelen 12. til 14. september.

I 2022 var det Hav Eiendom som ble kåret til «årets byutvikler» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo